Captain of the Year 23 september 2017

Verslag van de wedstrijd Captain of the Year op 23 september 2017

In 2012 is de Technische Commissie (TeCo) begonnen met het organiseren van een seizoens-afsluiting voor de NGF Competitieteams.
Die wedstrijd – die ook als start kan worden gezien voor het volgende seizoen – is in 3 opeenvolgende jaren gewonnen door damesteams.
Of het daardoor kwam of door iets anders is onbekend maar in 2015 en 2016 werd dit niet georganiseerd; jammer. Tot in juli mevrouw de voorzitter op het lumineuze idee kwam om de voorzitter TeCo weer aan het werk te zetten.
Helaas voor veel competitiespelers wat laat want de opkomst viel met 32 deelnemers tegen, waar we 16 x 6 = 96 competitiespelers hebben (en dan nog de reserves).

Het was een prachtige nazomerdag, die begon met wat mist maar die brandde snel weg door de opkomende zon en dus konden de truien al snel uit.
Gespeeld werd in de formule FBBB en dat ging een aantal spelers erg goed af; 2 teams scoorden 43 stableford punten.
Van elk competitieteam werd de gemiddelde score bepaald en toen bleek dat Heren zondag 27 holes 3 als beste uit de bus kwam (40,5) kort daarop gevolgd door onze hoogste spelers: Heren 1 met 40 stbf gem.

Teams van Dames Senioren 2 (18 holes) werden in de totaalstand 3e met 38,5 stbf met daarna de Dames Senioren 1 (18 holes) met bijna 36 gemiddeld.

Volgend jaar zal deze wedstrijd vermoedelijk op 22 september worden gespeeld dus dat kan alvast als optie in de agenda.

De TeCo