Kerstwedstrijd 2017

Kerstwedstrijd 2017

De allerlaatste wedstrijd van 2017 die georganiseerd werd door de wedstrijdcommissie.

Lang zag het er naar uit dat de weergoden roet in het eten zouden werpen. Waarschijnlijk bleef daardoor het aantal inschrijvingen een beetje achter. Maar op het laatste moment was er een kentering in het weer en waren er toch nog 24 deelnemers aan deze invitee wedstrijd.

De kerstgedachte was alom aanwezig, hetgeen zich onder andere uitte doordat:

• Erna Landkroon op het laatste moment de opengevallen plaats in de wedstrijdleiding innam na het uitvallen van Hein de Bruin door lichamelijk ongemak;
  • Hetty en Christiaan Rümke extra prijzen had meegenomen voor de winnaars, en toen bleek dat zij zelf in de prijzen vielen, deze doorschoven naar het volgende koppel;
  • Bernard Rolloos nog een nuttige aanvulling had op het wedstrijdreglement van de dag;
  • Josya Sijmonsma spontaan de wedstrijdkas ging beheren;
  • Johan Ligtenberg de zorg voor de calamiteiten buggy op zich nam;
  • Niemand verongelukte op de spekgladde parkeerplaats;
  • De catering weer uitstekend op orde was;
  • Twee van de drie invitees in de prijzen vielen;
  • Henk Meijer ervoor zorgde dat alle flights volwaardig waarden;
  • Er veel gelachen werd na de wedstrijd;
  • De wedstrijdcommissie had gezorgd voor een herinnering aan deze wedstrijd voor alle deelnemers, maar ook voor de horeca en de aanwezige leden die wel een rondje gelopen hadden maar niet deelnamen aan de wedstrijd.

Het advies van onze clubscheidsrechter maakte het uitholen op de wintergreens tot een plezierige aangelegenheid. Mede daardoor werd er over het algemeen goed gescoord en kon iedereen ruim voor donker binnenkomen.

Bij de uitreiking van de prijzen werden de winnaars van de dag, Rob en Erna Landkroon, gekroond met prachtige kerstmutsen.

De uitslag

1. Rob en Erna Landkroon – 43 stableford punten
  2. Heidi Dekker en Erwin Seinen – 39 stableford punten
  3. Henk Zwinderman en Henk Meijer – 36 stableford punten
  4. Tijmen Jan en Niek Tulp – 36 stableford punten
  5. Hetty en Christian Rümke – 36 stableford punten
  6. Alice Tulp en Marieke Lende – 35 stableford punten

De Longest drives werden gewonnen door Heidi Dekker en Martin de Jonge.
De Nearies, ook wel de precisie drives, waren voor Erna Landkroon en Bernard Rolloos.

Klik hier voor nog meer foto’s.

De wedstrijdcommissie rekent op goede weersomstandigheden en veel deelnemers op de eerstvolgende wedstrijd, tegelijk de eerste wedstrijd van ons jubileumjaar:

de nieuwjaarswedstrijd op 7 januari.

Aansluitend is de nieuwjaarsreceptie die uiteraard toegankelijk is voor alle leden, aanvang ± 16.00 uur.

Namens de wedstrijdcommissie wens ik u allen prettige feestdagen!

Jaap van Barneveld