Nieuwjaarswedstrijd 2018

Verslag Nieuwjaars wedstrijd 2018

Op 7 januari waren er maar liefst 60 deelnemers aan de eerste wedstrijd in het jubileum jaar van onze club.

De baan was behoorlijk nat, maar de greenkeepers besloten dat de baan open kon, hoewel draagtassen verplicht waren om schade aan de baan te beperken. Helaas waren er diverse deelnemers die niet vooraf op de site hadden gekeken en vrolijk met hun trolley kwamen aangewandeld. Er werd creatief gehandeld door mede clubleden, waardoor iedereen toch op tijd van start kon gaan.

Er werd flink doorgelopen want het was niet erg warm. De glühwein of chocolade melk, op het terras dat sfeervol verwarmd werd door vuurkorven, werden dan ook zeer gewaardeerd.

Bij de inschrijving was het deze keer mogelijk om aan te geven of je van rood of geel wilde spelen. Hier werd door een flink aantal mensen gebruik van gemaakt.

Dit had als gevolg dat de neary en de longest drives ditmaal niet naar geslacht werden vergeven, maar, volledig naar de tijdgeest, genderneutraal. Er was een prijs voor de longest vanaf geel en vanaf rood, evenals voor de neary. Niet iedereen kon dit waarderen, omdat de mannen in het voordeel zouden zijn met name bij de longest drives vanaf rood.

Neary vanaf rood werd gewonnen door Piet Brok

Longest vanaf rood werd ook door Piet gewonnen, maar hij gaf deze door aan Alice Tulp vanwege de discussie en Piet in het vervolg niet als ‘Petra’ door het leven wilde gaan..

Neary vanaf geel was voor Bernard Rolloos

Longest vanaf geel was voor Alfred Agteres.

Er werd heel redelijk gespeeld, alle teams kwamen met een netto score onder de baan thuis.

Uitslag:

1e  met 52 netto: team Ingrid Paalman, Rob Meijer, Anno Hart en Erwin Muskee.

2e met 54 netto: team Pauline Agteres, Alfred Agteres, Jens Spiering en Martin van der Ven

3e met 54 netto, maar een iets hoger handicap als de nummers 2, team Marianne Verhoeff, Marijke Dubbers-Winkelman,  Kitty Schinkel-Klijnkramer en Con Brouwer.

Na de prijs uitreiking kwam de nieuwjaarsreceptie, hetgeen weer prima verzorgd was door Salute en met een hartelijke ontvangst door onze voorzitter Mary Verdam.

Als gebruikelijk  werden weer diverse bloemen en prijzen overhandigd door onze voorzitter voor verschillende jaarkampioenen van 2017.

Vervolgens was er een toespraak van de voorzitter van de jubileumcommissie, Leo Bergeijk.  Hij maakte het motto bekend voor ons jubileumjaar: Golfclub De Koepel, aardig voor elkaar! Alle aanwezigen werden verrast met een jubileumgolfbal, een waar collectersitem.

Deze eerste wedstrijd van het jaar bleek het motto al goed gekozen: een hoge opkomst, goede scores, clubgevoel, solidariteit, prima verzorging en bovenal veel gezelligheid.

Klik hier voor de foto’s

Vanaf zondag 14 januari start de ijsemmer cyclus weer met 8 wedstrijden. Deze wedstrijden zijn toegankelijk voor alle leden met baanpermissie. Dit  jaar zijn er voor het eerst ook een aantal 9 holes ijsemmerwedstrijden.
De 8 wedstrijden samen vormen een competitie, hoe vaker u mee doet hoe groter de kans dat u de winterkampioen wordt.

Op 4 maart, de laatste ijsemmerwedstrijd, wordt bekend wie de Winterkoning(in) 2018 is.

Wij heten u graag van harte welkom op de komende ijsemmerwedstrijden!