Toppers eindwedstrijd seizoen 2017 op golfclub Artland

Golfclub Artland is een leuke baan in de buurt van Osnabrück, met veel afwisseling. Het is er overigens wel een voor longhitters, wat maakte dat ondergetekende na een verder matig seizoen op onze laatste Topperswedstrijd met de winst aan de haal kon gaan. De order of merit was voor Manna Wessel, die echt een flitsend seizoen had. Top Manna!

De flinke buien onderweg maakten dat de baan zwaar speelde en niets cadeau gaf. De par 5 van 465m lang voelde daardoor voor de meesten als minimaal een par 6 en veel andere holes hadden ook best een slag meer voor par mogen hebben. Het bleef desondanks gezellig en de gezamenlijke strijd tegen de baan verbroederde wel, of moet ik zeggen ‘verzusterde’? Na afloop werd alle ondervonden leed natuurlijk uitgebreid besproken. Een van mijn flightgenotes werd almaar vrolijker toen ze ontdekte dat zij niet de enige was die moeite had gehad. En zo bezien was het een heel leuke dag, waaraan ook de prima ontvangst en het diner bij Artland bijdroegen.  Natuurlijk kwam een en ander niet tot stand zonder de inspanning van de Topperscommissie, die het jaarlijkse uitje weer geweldig had georganiseerd. Anne Lies, Angelique en Ans: Bedankt, jullie zijn TOPPERS!

Sylvia Barlag