Vossenjacht damesdag 3 oktober

VOSSENJACHT DAMESDAG 2017

Bij vossenjacht zet de vos een score neer en dat is de nieuwe par. De rest van het veld mag de score dan per hole zien te verbeteren. Is de netto score gelijk aan de netto score van de vos: 2 punten: netto score 1 slag beter dan 3 punten; 1 slag slechter 1 punt, enz.

Dus als de vos een hole erg slecht speelt en jij heel erg goed, kan je dat heel wat punten opleveren!

We spelen dit elk jaar en de winnaar is het volgende jaar de nieuwe vos.

Dit jaar moest Kitty Schinkel vroeg uit de veren om de 18 holes te spelen, voordat wij allemaal konden starten.

Samen met Veronica van de damescommissie ging ze met een buggy de baan in en noteerde  haar  score voor een hole op een kaartje en legde dit op de green. (ik las ergens dat dit officieel op de Tee-box van de volgende hole wordt neergelegd). Het aantal deelnemers was 29.

Zoals al enkele jaren het geval is, was een deel van de organiserende commissieleden weer schitterend verkleed als jager. Alles erop en eraan;  Mieke, Sacha en Ria, jullie zagen er fantastisch uit!

Ook was er een mooie opgezette vos en ja, het geluid van denk ik een soort ‘jachthoorn’ gaf het sein om te beginnen.

Het weer was beter dan verwacht, alleen tijdens de laatste holes een buitje.

Samen met mijn flightgenoten Maud en Truus van plan er weer een leuke golfdag van te maken. Onze afspraak was de kaarten uit te wisselen, score noteren, ook die van de vos,  en aan het eind de punten te berekenen.

Halverwege de wedstrijd, voor ons op hole 4, kregen we van de ‘jagers’ Mieke en Sacha een drankje: de naam ben ik vergeten maar het was advocaat, boerenjongens (+nog een drankje erin) en slagroom. Heerlijk!

Of de drank van invloed is geweest weet ik niet, maar toch ging het even minder……(een excuus).

Aankomend bij het clubhuis stond Sacha buiten al te wachten, wij dachten dat  alleen wij laat waren, maar dat bleek niet het geval. Ze nam voor het gemak onze kaarten alvast in, ik had zelf geen idee hoeveel punten we hadden gescoord.

Nadat iedereen binnen was werd Kitty voor haar taak als vos een heerlijke fles wijn aangeboden met een mooie briefopener.

Daarna ging men over naar de winnaar van dit jaar: en wat hoorde ik? Mijn naam! Geen enkel moment heb ik gedacht te kunnen winnen. Eenzelfde cadeau was voor mij!

Volgend jaar dus maar vroeg uit de veren en proberen een goede ‘vossenscore’ neer te zetten. Dat wordt vooral veel oefenen , maar ook geluk hebben!

We kregen allen een heerlijk pannetje met stoofvlees uit de oven, heet, maar superlekker.

Zeer mooi was het dat Jellie Schelhaas de commissieleden bedankte voor deze zeer geslaagde vossenjacht en vooral Sacha. Zij is altijd aanwezig en heeft heel veel tijd en energie gestoken in de laatste toernooien georganiseerd door de Damesdag.

Daarvoor nogmaals onze dank!

Annelies Heerink

Voor foto’s klik hier!!