Wedstrijdverslag clubkampioenschappen matchplay 14-16 juli

Hoewel, -schappen? De dames lieten het dit jaar afweten; slechts 4 gegadigden hadden zich gemeld en dat is te weinig voor een wedstrijd. Bij de heren kwamen 22 aanmeldingen binnen. 12 heren moesten dus vrijdagavond de voorronde spelen om te komen tot 16 achtste-finalisten op zaterdagmorgen.

De clubkampioenschappen matchplay worden gespeeld zonder handicap verrekening. Deze voorselectie en ook de kwartfinale leverde geen grote verrassingen op. Zondagmorgen de halve finales:

• Steinn Magnussen (handicap 5.6) tegen Rick Hessing (1.5)
  • Ruben Dijkhuis (5.4) tegen Erik Timmerman (2.1)

Helaas voor Rick (reeds 2 keer als winnaar op de schaal gegraveerd) moest een haperende rug hem tot opgeven dwingen en dus mocht Steinn ook de finale spelen tegen… Ruben verweerde zich dapper met een aantal mooie birdies maar bleek toch een maatje te klein tegen Erik (die 2 weken geleden nog 2 onder de baan speelde).

Derhalve Steinn tegen Erik in de finale. Steinn deed wat hij kon maar moest op hole 12 capituleren: 7 down en 6 holes te gaan.

Erik kreeg uit handen van voorzitter Mary de hem bekende schaal, de bloemen, een passende cadeaubon en een uitnodiging om op 1 oktober mee te spelen in het Overijssels Golf Kampioenschap op ’t Sybrook. Ook Steinn kreeg de bloemen, een cadeaubon en de uitnodiging voor 1 oktober.

Erik dankte in zijn slotwoord de greenkeepers (wat ligt de baan er weer mooi bij), de wedstrijdleiding en de vele meestrijdende mannen voor een mooie pot golf.

De Wedstrijdcommissie