Wedstrijdverslag Clubkampioenschappen Senioren 2017

Op 29 en 30 juli zijn de voorronde en de finale gespeeld voor de Clubkampioenschappen voor onze Senior dames en heren. Het weer werkte niet mee voor het behalen van uitstekende resultaten maar dat was voor iedere deelnemer gelijk. Na een oproep waren toch voldoende dames aangemeld zodat ook die wedstrijd door kon gaan.

Zaterdag was de dag voor de bepaling van de startvolgorde op zondag maar omdat er niet te veel deelnemers waren viel niemand af; iedereen moest zondag weer aan de bak.

De volgorde van resultaten op zaterdag:

Bij de dames:

1. Päivi Schott 80 slagen
  2. Marian Koekenberg 83 slagen
  3. Erna Landkroon 86 slagen

Bij de heren:

1. André Schoemaker 76 slagen
  2. William Muller 80 slagen
  3. Rinus van Zanten 80 slagen

Op zondag was het weer nog een stuk slechter met erg veel draaiende winden en af en toe plu op plu af. 60 % van de heren en 75 % van de dames scoorden hierdoor slechter dan op zaterdag. Toen de laatste heren binnen kwamen zaten de dames al gedoucht en gekamd op het terras maar bij de prijsuitreiking moest iedereen hals over kop naar binnen voor de volgende hoosbui.

De eindresultaten:

Bij de dames:

1. Päivi Schott 161 slagen
  2. Marian Koekenberg 167 slagen

Bij de heren:

1. Han Meijerink 159 slagen
  2. André Schoemaker 160 slagen

Voorzitter Mary Verdam reikte de prijzen, bloemen en trofeeën uit aan de winnaars en runners-up. Han Meijerink sprak namens de winnaars dank uit aan de referees voor beide dagen; dank aan de greenkeepers voor een prachtige baan en dank aan Frans en Piet die de wedstrijdleiding hadden. Jammer dat, doordat de wedstrijdleiding zelf meespeelde, de laatste heren flights zichzelf moesten starten. Klik hier voor een foto-impressie.

De WedstrijdCommissie