Wedstrijdverslag Houten Haan 21 juni

Een mooie en gezellige golfdag……..

Woensdag 21 juni werd de jaarlijkse wedstrijd gespeeld om de ‘Houten Haan’. Dit is een wedstrijd waarbij de dames van de Damesdag spelen tegen de EGGS. Deze werd dit jaar voortreffelijk georganiseerd door de EGGS en wel door Ype de Jong en Arne Ouwehand. Het was jammer dat er zich maar 15 vrouwen hadden opgegeven. Daardoor waren er ook 5 flights met uitsluitend mannen. Uiteindelijk ging het erom wie er dit jaar zou winnen, de mannen of de vrouwen……(de wedstrijd is al jaren achtereen gewonnen door de mannen !).

De spelvorm was Greensome stableford, misschien vonden sommigen dat ze daardoor te weinig aan het spelen kwamen, maar i.v.m.  het warme weer kwam dit prima uit. Dan maar iets langer op het terras ….. Gezien de gezellige sfeer na afloop van de wedstrijd, heeft iedereen zich prima vermaakt. Eenieder kreeg een drankje van de Damesdag en de EGGS trakteerden op een heerlijke snack.

Ype deed op zijn kenmerkende en humoristische manier verslag van de wedstrijd en reikte de prijzen uit. Het was nog even een gepuzzel geweest, maar ze zijn er uiteindelijk wel uitgekomen. Het waren prachtige prijzen (met veel hanen), opnieuw verzorgd door Ton Geerdink, zoals alleen hij dat kan. Na de prijsuitreiking van de flights met het hoogste aantal stablefordpunten, werd door Ype bekend gemaakt dat de heren de wedstrijd opnieuw gewonnen hebben. Sacha van Westerouen van Meeteren reikte daarna de Houten Haan uit aan Ype en sprak de hoop uit dat er volgend jaar meer vrouwen mee zullen doen voor een hopelijk beter resultaat. Daarna bedankte ze de organisatie van de EGGS voor de prachtige en goed georganiseerde golfdag.

Onderstaand een overzicht van de winnaars.

Dames

1. Mariet Lammerink – Annelies Heerink 34 stableford
  2. Ans Wubbolts – Dily Brok 34 stableford
  3. Lous van Dijk – Charmain Gerrits 30 stableford

Heren

1. Jan Lenderink – Arie Semmekrot 41 stableford
  2. Fokke Posma – Berend Kreijkes 40 stableford
  3. Arne Ouwehand – Ype de Jong 40 stableford

Gemiddeld stableford dames: 29

Gemiddeld stableford heren in de flight met dames: 33 WINNAAR HOUTEN HAAN!

Klik hier voor een foto-impressie van de Houten Haan.

Mariet Lammerink

Annelies Heerink