Wedstrijdverslag Langste Dag wedstrijd 21 juni

Op 21 juni was er in onze kalender de Langste Dag Wedstrijd opgenomen. Net als 2 andere “seizoenswedstrijden” was deze opengesteld voor gasten van buiten en 18 golfers hadden die uitdaging aangenomen.

En omdat de 21e op een woensdag valt deden dit jaar ook bijna alle Koepelaars mee; Volle bak dus en alle holes bezet bij de shotgun start om 17:00 uur.
Met een verstandig waterbeleid is zo’n hete tocht door de baan goed te doen en de WeCo had gezorgd voor een extra flesje water halverwege.

Het werd een prachtige hete golfavond, die voor de snelsten na 4 uur en een kwartier was afgelopen; de liefhebbers van rust en natuur deden er een heel uur langer over. De tapas nachtmaaltijd werd dus pas om 22:30 geserveerd door het Saluté-team tegelijk met de uitslag:

1. Erik Timmerman, GCDK, handicap 2.7, 39 stablefordpunten (Erik speelde precies “de baan”)
2. Steinn Magnussen, GCDK, handicap 6.2, 38 stablefordpunten
3. Anno Hart, GCDK, handicap 10.8, 38 stablefordpunten

De baan is in goede conditie maar kan wel wat water gebruiken; de scores waren uitstekend. 25 deelnemers speelden in de buffer. Erik Rietberg was de beste gastspeler met 37 stablefordpunten. De volgende open wedstrijd is op zaterdag 22 juli met weer een shotgun start om 15:00.

De Wedstrijdcommissie