Wedstrijdverslag Maandbekers mei, 10 juni 2017

Op 10 juni was Golfclub de Koepel weer aan de beurt voor de organisatie van de gezamenlijke maandbekerwedstrijden. Nu mochten de hogere handicappers als eerste vertrekken in Maandbeker 2.

Hiervoor hadden 33 leden zich ingeschreven, waarvan 13 leden van de Twentsche Golfclub. Helaas 1 No-Show. Altijd jammer en reden voor een bemoppering.

Het was een prachtige golfdag, die van TC-Tubantia een 10 had gekregen; terecht. De scores waren dan ook uitstekend:

1. Yfke Abma, GCDK, handicap 34,4, 42 stablefordpunten (applaus; met recht op de parkeerplaats MB2)
2. Jaap van Barneveld, GCDK, handicap 29,4, 41 stablefordpunten (prima)
3. Hanneke Verstappen, GCDK, handicap 39,0, 39 stablefordpunten (prima)

Verder nog 9 deelnemers die in de buffer speelden; heel goed.

De 2-ball wedstrijd werd gewonnen door slechts 1 speler: Lourens Meulink die op hole 3 een birdie noteerde en dus alle ballen kreeg.

Maandbeker 1 kon met 44 deelnemers vertrekken waarvan 24 TGC-leden; een mooie opkomst. Waar bij MB2 alle prijzen naar leden van de Koepel gingen was dit bij MB1 geenszins het geval. Ook hier werd uitstekend gescoord met 4 spelers die hun handicap vandaag verbeterden en 16 spelers in de buffer.

1. Mark Strootman, TGC, handicap 18,2, bruto 83 netto 63 slagen!!
2. Robert Jan Reijntjes, TGC, handicap 14,6, bruto 83 netto 67 slagen
3. Marian Koekenberg, GCDK, handicap 8,9, bruto 79 netto 69 slagen (Marian mag een maand de parkeerplaats MB1 claimen)

De 2-ball wedstrijd om 24 Titleist Pro-V1 ballen werd heel eerlijk en gemakkelijk verdeeld over 8 spelers die op diverse holes hun 2 scoorden; geen eagles of albatrossen maar alles op een van de 5 par-3 holes.

De volgende Maandbekerwedstrijden zijn op 8 juli op de Twentsche Golfclub waar de maandbeker 1 als eerste van start gaat.

De volgende dag, 9 juli, kunnen we genieten van de Saluté Trofee; we laten ons verrassen door de kookkunsten van Sophie’s team.

De Wedstrijdcommissie