Wedstrijdverslag Salute trofee 9 juli

Vorige week om deze tijd was “het team Salute” druk bezig met het maken van hapjes en verwennerijen voor een onvergetelijke dag. Een enorme uitdaging om de IJzeren Pot Trofee te evenaren. We kregen verrassende traktaties zowel in de baan als in het clubhuis. De verdeling van de locaties was spannend. Sommige flights moesten wel een enorme afstand overbruggen en kregen dus gewoon honger (of heet dat in onze welvaartstaat “trek”?).

Er deden 103 leden mee. Dat is minder dan in voorgaande jaren maar misschien had niet iedereen er rekening mee gehouden dat de wedstrijd nu gespeeld werd in juli.

De wedstrijdvorm was superball in zijn oervorm. Dat wil zeggen dat iedereen speelde en dat de team-handicap werd vastgesteld op basis van de handicap van de beste speler (op papier!) van het team: 50% van de laagste handicap. Reden voor deze ingreep was dat de wedstrijdleiding erin geloofde dat de teams met een lage handicap-er minder kans hadden om in de prijzen te vallen. Het gaf wel wat consternatie en niet iedereen geloofde in deze theorie. Piet beloofde in de loop van de week een “tweede uitslag” te publiceren met de oude handicapformule. Hier en daar én aan de top waren er kleine verschuivingen maar heel erg veel maakte het allemaal niet uit: het was een experiment en volgende keer gaan we op de oude voet verder.

Birdies op hole 1, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 14, 15, 17 en 18, geen bogeys en een playing handicap 3 is gewoon indrukwekkend. Het verdient eeuwige roem en een dagje uit op de Twentsche voor Heidi Dekker, Erwin Seinen, Remi de Olde en Wim Welman. Hun netto score was 50! Wij zijn allen benieuwd hoe ze met deze wedstrijdformule de TGC inpakken.

Het team van Arjan Wassink, Rob Meijer, Erwin Muskee en Ingrid Paalman werd tweede met een playing handicap van 7 en een netto score van 58. Piet Brok, Hein de Bruin en Emilie Smit werden derde met een playing handicap van 4 en een score van netto 60.

Conclusie: Erve Braakman is een goede leerschool voor goed golf. Daar moet altijd rekening mee worden gehouden. Er werden 54 birdies gemaakt!

Kort en goed: het was een gezellige dag en we kijken uit naar volgend (lustrum)jaar. Klik hier voor een foto-impressie van deze dag!