Battle of the sexes

De wedstrijd (medal matchplay man tegen vrouw) staat al jaren op de wedstrijdkalender en was aanvankelijk een goed bezocht evenement. Misschien komt het door de emancipatie of de nieuwe flower power cultuur dat men een dergelijk gevecht tussen man en vrouw uit de tijd of niet leuk meer vindt.

De 18 deelnemers die wel meededen hadden een leuke  mooie golfdag die overtuigend werd gewonnen door de vrouwen. Alleen Jaap van Barneveld en Henk Meier hielden de mannelijke eer nog een heel klein beetje hoog in hun partijen tegen Paula Spierings en Ank Meier. Een knap staaltje hard werk was de strijd tussen Martin en Henni Nijmeijer. Martin kreeg 18 (!) slagen maar dat was niet genoeg: Hennie won nipt.

De nearies op 9 werden gewonnen door Henk Meier en Yfke Abma. De longest drives werden geslagen door Jaap van Barneveld en Ingrid Paalman. Zij kregen een lustrumbal.

Het inschrijfgeld ging naar de borrelhapjes. Die waren lekker én ze zagen er prachtig uit. Was Erna er maar om er een mooie foto van te maken.

Ik ben benieuwd of de mannen volgend jaar meer beslagen en met grotere getalen komen om zich te revancheren na deze verpletterende nederlaag.