Captain of the Year 14 september 2019

Verslag van de Captain of the Year wedstrijd voor onze NGF Competitieteams

Op 14 september was een mooie nazomer-zaterdag gepland met een afsluiting van het NGF competitie seizoen voor alle competitie teams.

Van de 16 teams gaven er 8 gehoor aan deze oproep en de andere 8 hebben een mooie zonnige golfdag gemist met een – volgens de deelnemers – leuke wedstrijd.

De teams speelden zoveel mogelijk 2 aan 2 tegen andere teams in de bekende competitie formule van Greensome Matchplay. Voor de goede scoreberekening was daar de voorwaarde “Medal” aan toegevoegd zodat iedereen wel 18 holes speelde. In dit geval natuurlijk (!) met hcp-verrekening.

Een woord van waardering hierbij voor het 82-jarige lid van DS-18-1 Tientje Stevelink die toch maar mooi nog steeds 18 holes competitie speelt; een doel voor ons allen.

Beide teams van Heren-Senioren-(18)-2 wonnen hun twee partijen tegen de dames van DS-18-1 met respectievelijk 3 en 5 holes zodat dat het HS-18-2 team zijn naam zal zien in de gravering voor 2019.

Heren-Senioren-27-4 wonnen in totaal 4,5 holes en werden tweede; gevolgd door het Heren 4 team, bestaande uit slechts 1 persoon die verantwoordelijk was voor de helft van de 8 punten die hij binnenhaalde samen met een speler van Heren 2.

Deze wedstrijd was natuurlijk een stuk spannender geworden als alle 16 teams met 6 spelers zouden hebben meegedaan; dus heren en dames captains; volgend jaar de derde zaterdag in september NU in je agenda schrijven; meedelen aan je team en de agenda’s bevriezen. De WeCo wordt verzocht deze dag dan ook in de wedstrijdkalender vast te leggen.

In het nazomerzonnetje werden de spelers getrakteerd op een hapje(s) van de TeCo en werd de bokaal uitgereikt aan de trotse winnende captain Harry Weghorst en zijn team. Zie foto.

De Technische Commissie.