Clubkampioenschappen Matchplay 2018

Winnaar dames: Päivi Schott

Winnaar heren : Erik Timmerman

Een prachtig weekend (met ook nog als concurrenten de Tour de France, Wimbledon finales en WK voetbal finale) op een prachtige baan, ondanks de droogte. Eerst maar de dames, die dit jaar weer eens konden strijden om de eer. Na 1 voorronde was het in de halve finales zeer spannend en verloor Ans te Wierik pas na sudden death. Heidi Dekker gaf zich pas op hole 18 gewonnen in de andere halve finale. De finale en dus ook het kampioenschap werd gewonnen door Päivi, die grote moeite had om de jonge runner-up Jill Hens te verslaan.

Bij de heren waren vijf speelrondes nodig om tot een winnaar te komen. Vrijdagavond was de voorronde buitengewoon spannend door een nieuw startformat te hanteren (hetgeen naast instemming ook wel wat commentaar opleverde). Han Meijerink en Rogier de Kleine werden pas in de halve finales uitgeschakeld door respectievelijk Evert Bosch en Erik Timmerman. De laatste nam uiteindelijk de zilveren schaal in ontvangst van de voorzitter na een solide gespeelde finale.

Er werd op het terras nog lang nagepraat over alle belevenissen in en buiten de baan.

AJW