Clubkampioenschappen matchplay mei 2021

Na de verwarring rond de clubkampioenschappen in 2020, probeerde de wedstrijdcommissie een oplossing te vinden voor de matige opkomst in combinatie met de beperkte startmogelijkheden.

Bij meer dan 16 inschrijvingen werd een voorronde tegen par uitgeschreven. Alle mnl deelnemers speelden matchplay tegen de baan: de beste 8 plaatsten zich voor de ¼ finale en de spelers 9-16 konden zich opmaken voor de verliezersronde. Die laatste werd met de nodige reserves en wat gebrom ontvangen. Men moest eerst verwerken niet bij de beste 8 te zitten en dat moet je nog spelen voor een troostprijs! Gelukkig is het bij de mannen zo dat (bijna) iedereen kan winnen en dus dat iedere partij op zich spannend is en leuk om te winnen. De uiteindelijke winnaar van de B-poule (want het woord verliezersronde gaat in de ban) was William Muller die bij het uitreiking van de prijzen toelichtte: ik heb allemaal leuke en spannende wedstrijden gespeeld.

In de voorronde bleken 4 spelers met “-9” een play-off te moeten spelen voor plaatsing in de finale. Zo dicht lagen de scores bij elkaar. Opmerkelijk feit is wel dat de winnaar van de voorronde een score had van “-1”. Knappe prestatie van Rogier de Kleine.

Er hadden zich 9 dames opgegeven voor het kampioenschap. Bijzonder is dat het 3 oud leden van de Lage Mors waren. Lyonne Ter Avest en Paquale Dekker moesten nog strijden voor een plaats bij de laagste 8. Dat bleek spannender dan verwacht want toen de drukte van het clubhuis en dus de nieuwsgierige kijkers uit zicht waren, viel ook bij Lyonne de spanning weg en kon ze Pasquale goed partij geven. Uiteindelijke winnaar was Pasquale.

Toen kon het echte toernooi beginnen: 1 dames- en 2 herenpoules. De verrassing van de zaterdag was wat mij betreft de partij van Arjan Webbink en Erik Timmerman. Een finale waardig.

Een verslag moet nooit te lang dure want dan leest met het helemaal niet maar toch .. de finale bij de heren ging tussen Arjan Webbink en Rogier de Kleine, De laatste stortte een beetje in en het was dus een vrij makkelijke overwinning voor Arjan (4/3). Bij de dames ging de strijd tussen Mechel Kemp en Heidi Dekker en die was heel spannend: het ging eigenlijk 18 holes gelijk op maar Heidi won hole 17 en met 1 up sloegen ze af op hole 18. Heidi won!

Rest nog alle belangstellenden te bedanken  en dus het kampioenschap een extra dimensie gaven. Zonder de hulp van Rob Landkroon, Ans te Wierik en Erwin Seinen zou de wedstrijdcommissie niet hebben kunnen spelen.

En tenslotte: wat boften we met het weer!