Clubkampioenschappen netto strokeplay 2022

Afgelopen zaterdag zijn de Clubkampioenschappen Netto Maximum Strokeplay gespeeld, ook wel Netto Clubkampioenschappen genoemd.  Voor dit jaar hield dit in dat het een strokeplaywedstrijd was waarbij het maximum aantal slagen per hole was gemaximeerd op 2 x de par van deze hole.  Het totaal aantal slagen over 18 holes werd gecorrigeerd met de persoonlijke handicap. Dan hou je een netto resultaat over.  Degene met het laagste aantal netto slagen na verrekening van de handicap werd clubkampioen.

Deze wedstrijd is dit jaar voor het eerst in deze vorm gespeeld. Mede op verzoek van de spelers die boven de single handicap spelen. In deze spelvorm zijn er gelijkere kansen voor iedere speler onder de handicap 36 om clubkampioen te worden, vanwege de handicapverrekening.

Het aantal inschrijvingen met midden- en hogere handicaps viel voor dit jaar nog een beetje tegen.  Misschien was de weersverwachting daar ook een beetje debet aan.  Gelukkig waren er voldoende spelers die het barre weer hebben getrotseerd en er een mooie wedstrijd van hebben gemaakt.

De Clubkampioen Netto Strokeplay 2022 is geworden:

1. Derk Jan van Heun – Score bruto:   75       Score netto: 70

2  Han Rutten                                      70                           89

3  Erwin Seinen                                   71                           85

4  Huub Smit                                       73                           108

5  Katinka Heeroma                            73                           101

6  Henni Nijmeier                               75                           95

De totale uitslag staat in egolf4u.

Volgend jaar staat deze wedstrijd hoogstwaarschijnlijk weer op de kalender.  We hopen dan op een hoger aantal inschrijvingen. Ook van de midden en hoog handicappers.

Derk Jan, nogmaals gefeliciteerd.  Hopelijk kom je de titel volgend jaar verdedigen.

De Weco