Clubkampioenschappen Strokeplay Senioren

Onder ideale weersomstandigheden streden 24 senioren op 11 en 12 september om het clubkampioenschap strokeplay. Sinds de leeftijdsgrens enige jaren geleden –geheel tegen de stijgende levensverwachting in- werd geëmancipeerd (ook voor heren geldt de leeftijd van 50 jaar) gaat de strijd bij de heren veelal tussen de jongeren. Helaas is er bij de dames weinig doorgroei van jongeren, zodat een select gezelschap van bekenden daar al jaren de dienst uitmaken.

Het streven van het bestuur om de participatiegraad  te verhogen door ook een netto prijs uit te loven werkt helaas amper. Misschien zou er een betere stimulans te creëren zijn door het bedrag dat daaraan besteed wordt aan te wenden om na afloop gratis borrelhapjes aan te bieden.

Na de eerste dag, die wat minder soepel verliep door een (te) groot aantal andere boekingen, werd duidelijk dat de strijd bij de dames uitermate spannend zou worden, terwijl bij de heren de toekomstige winnaar en runner-up zich reeds aandienden.

Door een bijna hole in one (dus birdie) op de laatste hole werd Toos Geurtse voor de derde achtereenvolgende maal winnaar, Emilie Smit runner up en Mechteld Kemp derde. Bij de heren werd Evert Bosch winnaar op de hielen gevolgd door Han Meijerink met Albert Bruggink als derde.

De netto prijzen werden gewonnen door Toos Geurtse en Han Meijerink.