Cross Country 2022

0
541

Zondag 23 oktober werd de jaarlijkse Cross Country wedstrijd gehouden.  Heerlijk kris kras door de baan, waarbij de nodige natuurlijke hindernissen genomen moesten worden.  De weergoden waren ons gunstig gezind, een beetje wind en voor het najaar een aangename 17 graden, dat zijn prima golfomstandigheden. De 70 deelnemers aan deze wedstrijd hebben kunnen genieten van een golfbaan die nog steeds in erg goede conditie is. Wij mogen daar als Koepel-golfers best trots op zijn.

De eerste deelnemers waren al om 11.30uur op de golfclub om te oefenen of om een heerlijke kop koffie te drinken. Ondertussen was de organisatie druk bezig om de route uit te zetten, borden te plaatsen en de kaarten klaar te maken. Precies op de afgesproken tijd, om 12.40uur, kon aan de deelnemers duidelijk gemaakt worden wat de bedoeling van deze dag was. Er waren 17 holes uitgezet tussen de 50 en 405 meter. Omdat het zicht naar de vlag op de green er niet altijd was, werd duidelijke aangegeven dat de veiligheid van elke deelnemer voorop stond. Iedereen heeft zich daar keurig aan gehouden.  De organisatie had ook besloten dat er twee keer een bal ‘gegooid’ mocht worden.

Vlak voor 13.00uur was iedereen op de holes aanwezig en kon er gestart worden met de wedstrijd. De route naar de vlag werd menigmaal bediscussieerd.  De rechte lijn was namelijk niet altijd de beste optie en keuzes moesten er gemaakt worden. Risk & Reward of toch liever de veilige weg? De par 61 was niet erg lang, maar af en toe waren er momenten dat er op elkaar gewacht moest worden omdat de green nog niet vrij was. Dat gaf Jan Braakhuis de gelegenheid om langs te komen met een warme snack. Rond 17.00uur waren alle deelnemers, veilig en wel, weer terug bij het clubhuis.

Er waren drie neary’s uitgezet. De eerste neary op ‘hole 4’, van fairway 16 naar de green van 14 werd gewonnen door Annelies van de Berg.  Jan Oldejans sloeg de neary op ‘hole 11’, van de Rode tee op hole 2 naar de green van hole 4 en Harry Rosink wist op ‘hole 17’, van de fairway hole 10 naar hole 9’, de bal het dichts bij de vlag te slaan.

Op naar de scores. De heren dit het dit jaar beter dan de dames. De gemiddelde score bij de heren was 81, met een gemiddelde playing handicap van 15 was dat 66 netto.  De dames scoorden gemiddeld 93 slagen maar omdat zij een gemiddelde playing handicap van 21 hadden, was de netto score 71.

Bij de 27 spelende dames, was er een overtuigende winnaar. Pasquale Dekker won door als enige een netto score van 59 te noteren en daarmee 2 onder par te spelen.  Annie Harink en Mechel Kemp werden gedeeld 2e met een netto score van 63.
De 43 heren die aan de wedstrijd mee hebben gedaan, waren de scores erg wisselend. Een netto par (61) was er voor Henk van der Hoven, Hans Loohuis en Dieke Smit. Vier heren kwamen binnen met een score van 60: Anno Hart, Henk de Olde, Davy van Lienden en Max van der Heijden. Een gedeelde vierde plek was voor een netto score van 59, door Erik Schott, Jan Oldejans en Wim Welman.

De derde plek werd behaald door Jasper Kuiper die met 69 bruto en netto 58 net te kort kwam op de nummer 2 Arjan Wassink (bruto 65 en netto 57).

Maar ook bij de heren was er een overtuigende winnaar.  Johan Ligtenberg deed er 69 slagen over en met de 13 slagen die hij vanuit zijn handicap mee kreeg, kon hij een netto score van 53 noteren en dat was vier slagen beter dan de rest.  Johan werd dan ook de verdiende winnaar bij de heren.  Samen met Pasquale mag hij in 2023 de nieuwe route uitzetten en de wedstrijd organisatie op zich nemen.

De winnaars kregen allemaal een prijs en alle deelnemers werden bedankt voor hun inzet.

De organisatie,

Dieke Smit en Arjan Wassink

Voor de volledige uitslag klik hier.