Damesdag uitwisseling met Golfclub ’t Zelle in Hengelo (Gelderland)

0

3 augustus 2021 heeft ’t Zelle ons uitgenodigd voor een uitwisseling met hun damesdag. We werden tegen 11 uur verwacht. Al bij aankomst op deze golfclub, viel het ons op, hoe mooi alles eruit zag. Mooie parkeerplaats, keurige bordjes waar je moest zijn, prachtige oude boerderij als clubhuis en daartegenover een golfshop waar je een puntje aan kon zuigen. We werden ontvangen met een kopje koffie, met wat lekkers. We waren helaas maar met 15 dames van de Koepel. Na ons welkom geheten te hebben kregen we een korte briefing waar we moesten starten, het was Shotgun. Tegen 11.45 uur konden we ons naar de hole begeven, waar we onze team leden ontmoetten. We zouden 9 holes van de grote baan lopen en 9 holes kleine baan. Al gelijk en nu spreek ik uiteraard voor Ria Bleeker en mezelf, die in één team zaten met twee leden van ’t Zelle, viel het ons op hoe prachtig deze baan was. Mooie ruime fairways, prachtige omgeving, maar moeilijke greens. We hebben het zelfs met z’n vieren gepresteerd om allemaal in een bunker terecht te komen op een par 3. (zie foto) Op een gegeven moment kwamen we een toiletgebouw tegen, wat in 2020 gebouwd is (daarvoor hadden ze een toiletunit als keetje). Nou dat was wel even slikken voor ons, zo keurig en je kon gewoon doortrekken!!!!!! Na 9 holes grote baan, gingen we naar hole 1 van de kleine baan. Ook die was prachtig en zeer uitdagend. Het team van Ria heeft verschillende parren mogen maken (ook op de grote baan). Helaas was het Annie (van ’t Zelle) en mij maar één keer gegund. Maar wat hebben we genoten van deze mooie baan. De 2e 9 moet moeilijker zijn met meer water, maar dat zal me niet tegenhouden om er een keer 18 holes te gaan lopen. Na de golf konden we rusten op een prachtig terras, overdekt met mooi tentdoek. Tegen 17.00

uur kregen we daar een Tapas maaltijd waar je U tegen zegt. In overvloed heerlijke hapjes, een kaas en worst plankje, gefrituurde garnalen met een pittig sausje eigenlijk teveel om op te noemen, zie de foto’s!!! De prijswinnaars werden bekend gemaakt en ja hoor we hadden 1 prijswinnaar van de damesdag van de Koepel: Ans Wubbolts is tweede geworden, wat een prestatie op deze moeilijke greens!!!!! Gefeliciteerd Ans.

Kortom durf ik best te stellen, dat de dames die niet mee zijn gegaan echt een hoop gemist hebben. Het was een fantastisch georganiseerde dag en we hebben dan ook de organiserende dames een groot compliment gegeven en verheugen ons op een weerzien in 2022 als ze bij ons komen. Zie foto’s.

Roos namens de commissie