TIJDELIJKE PLAATSELIJKE REGELS GOLFBAAN DE KOEPEL

Per direct zijn op golfbaan De Koepel twee tijdelijke plaatselijke regels van kracht:

1. Verboden speelzone

In verband met het duurzaam beheren van de hei zullen er voorlopig een aantal schapen grazen. Het gebied waar de schapen lopen wordt afgezet met een net en schrikdraad. Het afgezette gebied, inclusief omheining, is een verboden speelzone (Regel 2.4). Het gebied mag niet worden betreden, ook niet om een bal te zoeken of op te rapen, en de omheining mag niet worden verplaatst.

Het omheinde gebied met schapen is een abnormale baanomstandigheid. Een bal die in dit gebied terecht komt, moet blijven liggen. De speler mag een bal droppen conform Regel 16.1, waarbij het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering bepaald mag worden aan de kant van de hole die gespeeld wordt.

1. Bunkers

In verband met de huidige corona-maatregelen zijn de harken uit de bunkers verwijderd. Hoewel van spelers verwacht wordt de bunkers zo goed mogelijk achter te laten en voetstappen uit te wissen met behulp van een club of met de voet, blijven er toch regelmatig (diepe) voetsporen achter. De NGF heeft daarom besloten dat er een tijdelijke plaatselijke regel mag worden ingesteld waardoor plaatsen in de bunker toegestaan is en de qualifying condities van kracht blijven. Op Golfclub De Koepel heeft de Handicap & Regel commissie besloten deze tijdelijke regel in te stellen.

In de bunker mag een speler een bal zonder strafslag éénmaal plaatsen binnen 15 cm. (= de lengte van een scorekaart) van de oorspronkelijke ligging van de bal, maar niet dichter bij de hole. Het gebied waarin geplaatst wordt moet in de bunker zijn en dit gebied mag niet worden verbeterd.