De kop is er af.

De kop is er af

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, de nieuwjaarswedstrijd, hadden zich 50 leden ingeschreven en, gezien de matige weersvoorspellingen, was dat toch veelbelovend voor wat wij dit jaar kunnen verwachten.

Voor het eerst waren ook de nieuwe golfregels van toepassing: oncontroleerbaar of iedereen zich daaraan gehouden heeft. Het doel van deze aanpassingen is dat het spel sneller gaat en de regels eenvoudiger. We zullen in de komende periode zien of het ook daadwerkelijk werkt.

De wedstrijdvorm was superball voor teams van 4 deelnemers. Sommigen hadden zeker in hun achterhoofd nog het baanrecord van Erik, Arjan, Remy en Ruben in oktober van vorig jaar (bruto 57) maar dat zat er nu echt niet in.

Het team van Wilfred Pluimers, Roy Grootenhuis, Christine Bloemendal en Yfke Abma werd tot hun eigen verrassing 1e met een netto score van 60. Tweede met 61 slagen werden Arjan Haverman, Katinka Heeroma, Marion Booij en Arjan Wassink. Erwin Seinen, Heidi Dekker, Wim Welman en Remi de Olde werden derde met 62 slagen. Zij hadden ook de beste bruto score: 66!

De nearies op hole 9 en 18 waren voor Arjan Wassink en Heidi Dekker.

Het aantal birdies in deze spelvorm viel een beetje tegen: 14. Geen eagles!

Het bestuur en de WeCo zorgden, met hulp van de catering, voor een warm hap en dronk in het clubhuis. Dat was een welkom oponthoud in het druiligere weer.

Volgende week beginnen de ijsemmerwedstrijden. Dit zijn inloopwedstrijden hetgeen wil zeggen dat u zich kunt opgeven tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd.