HEEREN VRIENDENDAG 15 juni 2022.

0
304

Gespeeld als Greensome Chapman Stableford, 20 flights

Start om 12.00 de hoogste score was 42 Stableford punten.

Het begon al vroeg, even de Nearys organiseren en markeren op hole 3, 6, 9 , 10 en 18 (vijf keer een kans op een fles wijn). Dus een rondje over de baan – even de kwaliteit checken enwat bunkers bij-harken. Hij lag er geweldig bij , goed golfweer ; het zonnetje scheen en er was een lichte wind. De kaarten waren gestickerd, de penningmeester zat klaar. Vrienden kom maar op, de Vriendendag is er klaar voor.

Shotgun, 12.00, de sirene gaat en de start van 40 teams verdeeld over 20 flights.  Vriend aan vriend of zoals bij een paar flights, beter een goede broer dan een verre vriend. Iedereen ontspannen en blij. Klaar om boven zichzelf uit te stijgen. De kiekjesman gaat de baan in om momento’s te maken en de kersendrager offreert kersen (door Dieke in de Betuwe geplukt). Klik hier voor de foto’s.

Elke flight heeft een verhaal, toont zich op het best op de foto en spuugt zijn pitten in de baan- over vijf jaar kersebloesems? – en slaat meest ook een goede bal. De zon doet zijn ding en allengs verlangen de vrienden naar hole 19 , waar ze na een uur of vier aankomen. Daar wordt gedronken en gegeten tot aan de prijsuitreiking.

De prijsuitreiking begon met de Birdies (7) , bij de Hooghe Heeren is de prijs één balletje maar vrienden krijgen er twee. Dus de birdies werden geslagen door Albert Willemsen en Roek van Wieringen; Rob van den Haak en Nol Beenders; Hans Wools met Jan Oldejans; Tim Pool en Jan Blikman; Martin de Witte en Paul de Witte; Ype de Jong met Fred Haas en als laatsten; Hans Bakker en Ton Liebrand.

Rein meende in de verte een Eagle te onwaren op Hole twee, maar Hhd zich vergist. De Eagle bleek er met zware vleugelsslagen en hooghe snelheid vandoor te zijn gegaan. Dus geen Eagle. En ook geen Albatross.

De vijf Nearies werden geslagen door Henk Hugen , door Frans ter Beke die exact even ver van de pin lag als vriend Anton Leferink, door Fred Haas, door Jan Oldejans en door Bertus Botter. Zij kregen één fles wijn om te delen met hun vriend.

En dan de uitslag van de nunmers 1 tot en met 40.

Veertigste mijn vriend Louis van Zutphen met zijn vriend Henry Eggink

Derde waren Rob van den Haak en Nol Beenders

Op de tweede plaats eindigden Erik Schot en vriend Roest

en

De absolute winnaar en nummer 1 van de vriendendag waren Albert Willemsen met zijn goed vriend Roek van Wieringen (de Houtrak). Zij kregen ieder drie flessen wijn en een icebag. .

Maar belangrijker nog – Albert Willemsen kreeg (traditioneel) als winnaar het woord.

Hij dankte de organisatie (ook traditoneel) , glimlachte toen hij de sfeer prees op de dag, lachte omdat hij terecht  blij met het resultaat, en bedankte stralend zijn vriend Roek dat hij met hem had gespeeld op de vriendendag. En Roek vond dat ook.

Echte vrienden op de vriendendag.

Tot volgend jaar.

Sponsors:

Ruud Koetsier               golfballen

Edwin Plettenburg         paraplue’s

Dieke Smit                    kersen

Golfclub De koepel        greefee’s