Wedstrijdverslag IJsemmer 5, 11 februari

De WeCo heeft op verzoek van het bestuur besloten om de shotgun IJsemmerwedstrijd van 11 februari te gebruiken voor een proef om te bekijken of een compacte indeling het beoogde effect heeft; n.l. een zo groot mogelijke vrijheid voor niet-wedstrijdspelers om toch op onze baan te spelen zonder dat daarbij de lol in de wedstrijd eraf gaat door veelvuldig wachten.

Dit betekent dat op de meeste holes een dubbele start zal zijn om 12.00 uur en om 12.08 uur.

Voor alle leden betekent dat wel dat men alle regels voor het voorkomen van slow-play moet volgen. De zoektijd naar een verloren bal in deze wedstrijd is maximaal 3 minuten. Sla dus bij twijfel over de vindbaarheid zeker een provisionele bal en laat direct door als u gaat zoeken. In het bijzonder geldt het spelen van zogenaamd “Ready Golf”. De WeCo zal in de vergadering van 3 maart het document “baanmanagement” en de ervaringen met de “compacte” wedstrijdindeling bespreken.

Ik ga nu niet verder in op Ready golf want, dan wordt mijn verslag wel erg lang.

Het klinkt allemaal zo simpel. Maar voordat de spelers de baan in gaan is er al het nodige aan vooraf gegaan bij de wedstrijdleiding. Met name als spelers zich een half uur voor de wedstrijd nog mogen melden is het al erg hectisch. Dit wordt nog gekker en complexer als je dubbele starts krijgt op meerdere of alle holes. Maar afijn we hebben het rond. De wedstrijd kan beginnen.

De spelvorm was Eclectic. Niet voor alle spelers een bekende spelvorm en zeker niet handig tellen voor menig speler. Het gaat om 18 holes waarvan de beste scores van 2 par 3-en. 2 par 5-en en 5 par 4-en je eindscore bepalen (de andere 9 holes tellen niet mee).

Het weer was best lekker, onderweg de vertrouwde chocomel, Glühwein en Jägerthee. De eerste flight was om 15.00 uur binnen. De laatste om 16.30 uur. De prijsuitreiking hadden we snel voor elkaar. Er was goed gescoord. Bijna iedereen had meer dan 18 punten. Na een misverstand bij de prijsuitreiking kwam alles toch op z’n pootjes terecht en werden de volgende personen aangewezen als winnaar:

1. Christian Rümke: 27 stablefordpunten.
  2. Rob Meijer: 26 stablefordpunten.
  3. Bert Stoove: 25 stablefordpunten.

De IJsemmer-competitie is te volgen op E-Golf4U -> competities.

De volgende IJsemmer wedstrijd is a.s. zondag. Dit is een 9 holes Fourball BetterBall. De wedstrijd begint om 13.00 uur.

De WeCo hoopt u daar weer te zien. We hebben het aardig voor elkaar.