IJsemmerwedstrijden G.C. de Koepel

IJsemmer 1

Afgelopen zondag werd onder ideale omstandigheden de eerste ijsemmer 2021 gespeeld. Toen ik ‘s ochtends de gordijnen open deed, vreesde ik nog even wintergreens maar niets was minder waar.

In overleg met het bestuur werd gestart van hole 1. De belangstelling was boven verwachting groot (donderdag was het maximaal aantal deelnemers al gehaald) en het kon net: iedereen was voor donker binnen.

Voor het eerst werd het inschrijfgeld afgeschreven van je catering tegoed. In ruil daarvoor zorgde Salute voor broodje kroket na afloop van de wedstrijd. Warme kop chocolade of een ijskoud biertje er bij en het leek een heel klein beetje op de 19e hole maar daarvoor was het toch te koud. 1.5 meter afstand is ook maar behelpen!

De eerste plaats ging naar Hans Bakker met 20 stablefordpunten. Daarna waren er 9(!) spelers met met  19 stablefordpunten. Het computerprogramma rekende uit dat Marianne Bakker 2e werd en Hans Kemp 3e. De beste brutoscores gingen naar Bert Stoové en Emilie Smit (beide 12). Rob Landkroon en Hans Bakker maakten een birdie op hole 2 en Gretha Harbers deed dat op hole 3. Geen eagles, arbatros’of holes in one!

En voor de statistieken: in de ochtend speelden Erik Timmerman en Han Meijerink na 9 holes respectievelijk 1 en 2 boven de baan. Het kan dus wel.

IJsemmer 2

Volgende week kunnen er 56 spelers meedoen en we starten om 12.00 uur van hole 1 en 10. De wedstrijdformule is medal matchplay (je speelt 18 holes). Je mag inschrijven met of zonder partner en je mag aangeven van welke tee je wilt spelen (rood, geel, oranje). De maximale hcp verrekening is 18 slagen.

Omdat er nu niets georganiseerd wordt voor de rabbits was het verzoek van de rabbitcommissie of die groep ook kan meedoen: natuurlijk! Deze groep speelt van de oranje tee.

Halverwege zorgt Salute weer voor een “versnapering”. Hiervoor wordt 3 euro van je bartegoed afgeschreven. Zo helpen we elkaar de Corona perikelen door.

Alle te organiseren ijsemmer wedstrijden hebben geen invloed op de reserveringen voor de rest van de week!