KingsCup en KingsBowl

0
239

Erg veel valt er niet over een wedstrijd die “lekker” loopt te vertellen. Er zijn altijd spelers die langzamer of  sneller willen. De een vindt de greens prachtig en de ander niet. De een heeft het te warm en de ander geniet van de zon. Kortom zoveel mensen, zoveel meningen.

Helaas waren dat er niet zo veel: 25 en 15. De rest van onze leden was op de vrijmarkt of deed een zonnetripje.

Ik zei het al, de baan en het weer nodigden uit tot mooie scores maar toch moesten de meesten nog een beetje wennen aan strokeplay/stableford na een seizoen wintercondities met ingekorte holes en cups zo groot als een emmer.

Ook de finesse ontbrak nog een beetje want de nearies op hole 18 waren prima maar niet super: Paivi Schott en Tom v Kamperdijk waren de eerlijke winnaars.

Drie spelers hebben (nipt) onder hun hcp gespeeld. Winnaar van de Cup was Rob Landkroon. 2e en 3e werden Arjan Wassink (70) en Mechel Kemp (71).

De Bowl werd gewonnen door Harro Lissenberg (37) en wij hopen dat hij deze prijs volgend jaar komt verdedigen. Ronny Uiterwijk was 2e (37) en de 3e plek was voor Martin Nijmeijer (36)

De winnaars kregen ook allen lustrumloterij ballen. Daar kan een hele mooie prijs aanhangen. 10 juni tijdens de lustrumfeestavond weet je meer!

De beste bruto scores waren voor Arjan Wassink en Emilie Smit (beide 81). De birdies waren voor Patrick Hekkert (hole 2 en 15) en Fenny Ponsteen (hole 5).

In de komende periode zijn er veel competitieve wedstrijden: Maandbekers, Ter Horst Driver en Sen. Strokeplay Kampioenschappen. Aansluiten aan de Ter Horst Driver kan men ook meedoen aan de 9 holes wedstrijd.

Daarnaast wordt er op onze golfclub  de Open Amateur Golf Tour en de Senior Golf Tour gespeeld op zaterdag 27 en zondag 28 mei. Bezoek voor alle voorwaarden en het inschrijfformulier de website www.opengolftour.nl. Leden van de Koepel betalen € 27,50. Anno Hart is namens de Koepel het aanspreekpunt.