Koepelaars 2023

0
244

Het seizoen voor de Koepelaars zit er weer op.  Er zijn 57 deelnemers geweest die een scorekaart hebben ingeleverd in de afgelopen 25 weken. Dit leverde in totaal 547 scores op.  Er waren een paar bijzonder lage scores bij, maar de baanrecords van Rick Hessing op 5 april en 24 mei zullen we niet snel vergeten.

Koepelaar van het jaar is geworden Ryan Jack. Hij wist over de beste tien rondes een score te noteren van 695. Ryan is dit jaar enorm in vorm, getuige ook zijn winst in het Strokeplay en Matchplay kampioenschap. Vanaf de eerste dag heeft hij de leiding genomen bij de Koepelaars en hij heeft deze niet meer afgestaan. Een terechte kampioen. De eervolle 2e plek ging dit jaar naar Jan Siebelink (697 slagen) en met een eindsprint werd de 3e plek ingenomen door Paul Luttikhuis (700 slagen).

In totaal zijn er 27 heren geweest die minimaal 10 wedstrijden hebben deelgenomen.

5 heren wisten een eagle te maken. Op hole 5 ging de eer naar Evert Bosch en Arjan Wassink en op hole 10 Rick Hessing, Ruben Dijkhuis en Robert Dorgelo.  Naast deze vijf eagles zijn er ook 45 heren die minimaal 1 birdie hebben gemaakt.  Het totaal aantal birdies bedroeg 278.  Hiervan waren er 21 voor Erik Timmerman en Ruben Dijkhuis, maar ruim aan kop Rick Hessing met 34 birdies (over 5 wedstrijden) en Ryan Jack met 39 birdies (in 18 wedstrijden).

De winnaar van het neary klassement werd Ruben Dijkhuis, die 3x de beste was, en de prijs voor de Longest ging naar Erik Timmerman, die vier keer als eerste eindigde.

Dank aan allen die hebben meegedaan en een speciale dank aan Erelid en Koepelaars-oudste Rinus van Zanten die het seizoen mocht openen met de eerste slag en afsloot met mooie woorden voor de organisatie.