Langste dag wedstrijd

0
329

Bevangen door de hitte of onder de indruk van de hevige regenval: in ieder geval duurde het even voordat het verslag van de langste dag wedstrijd uit de pen vloeide.

Omdat de langste dagwedstrijd op de langste dag  wordt gespeeld, moeten de Koepelaars wijken of meedoen. Dan fenomeen herhaalt zich over 6 jaar.

Er waren dus wel wat meer Koepelaars die op hun golfavond aanschoven en dat maakte dat het wedstrijdveld voor een door-de-weekse dag aanzienlijk was: 36 deelnemers voor de 18 holes wedstrijd en 12 deelnemers voor de 9 holes wedstrijd.  Vooral dat laatste viel een beetje tegen omdat de wedstrijdcommissie hoopt dat deze toch aan populariteit zou winnen.

Het was een stablefordwedstrijd voor iedereen met hcp 54 of lager met dien verstande dat iedereen van hcp 36 of lager moest spelen. Voor Justin de Jong (exhcp 45.4) was dat wel even schrikken maar met 13 stablefordpunten spelende van hcp 36 was het een knappe prestatie.

Alle deelnemers werd verzocht om door te lopen, aan te sluiten en provisionele ballen te slaan waar nodig omdat de laatste flight startte om 18.00 uur en voor donker binnen wilde zijn. Het bleek geen overbodig advies want op hole 1 telde de wedstrijdleiding al 7 provisionele ballen na een paar niet ongevaarlijke afzwaaiers richting de tee van 9. Dat is wel een puntje van orde!

Een tweede leermoment is het sproeischema dat op zulke dagen aangepast moet worden. De late spelers moeten allemaal (op eigen kosten) een nieuwe polo aanschaffen omdat er “bruin water” regende uit de sproeiers.

De uitslagen zijn:

Frank Tijhof                           43 (hcp 16.6)

Ingrid Paalman                       37 (hcp 15.6)

Nicolette Witberg                   37(hcp 30.0)

13 birdies waarvan 3 door William Muller op hole 4, 5 en 15)

Huub Smit                              22 (hcp 29.6)

Gretha Harbers                       18 (hcp 22.8)

Andre Zoetewey                     18 (hcp 17.2)