Maandbekers 1 augustus 2021

Zondag 1 augustus was het al weer de 4e maandbekerwedstrijd. Het enthousiasme neemt inmiddels wel een beetje af. In mei deden er 67 leden mee en nu slechts 36. Het zal wel aan de vakantietijd en de matige weersvoorspellingen liggen.

Rinus van Zanten, altijd een trouw wedstrijdgolfer maar door blessures tijdig geveld, bood aan om  de wedstrijdleiding op zich te nemen. En hij  viel met zijn neus in de boter: er dreigde onweer.

Als wedstrijdleider mag je bepalen wanneer je de wedstrijd (tijdelijk) afblaast. Het is dan verstandig  na te kijken of en hoe alles werkt. En toen ging het een beetje fout: als je de sleutel omdraait, gaat de toeter. Men reageerde verschillend. De een dacht “flauwekul ik loop door” en  de ander liep (mét kar!) naar de dichtstbijzijnde schuilhut in afwachting van het opkomende gevaar. Kortom lichte verwarring maar uiteindelijk kon iedereen het spel voortzetten en alleen maandbeker 1 kreeg 2 holes last van de regen.

De winnaars van zowel maandbeker 1 als  2 hebben onder hun hcp gespeeld: Iet van Ommeren had 37 stablefordpunten en Anno Hart netto 65 slagen. Arjenne Langezaal had netto 68 slagen en dat was voldoende om haar hcp te verlagen naar 8.0. Het 3e vrouwelijke lid met single hcp!

De 2-ball competitie wordt gemist en komt misschien volgend jaar weer terug. Nu had Rinus nog een balletje voor de neary op hole 18. Dat werd gewonnen door Arne Ouwehand (Maandbeker 2) en Anno Hart (Maandbeker 1).

Anno maakte van de gelegenheid gebruik om Rinus te bedanken voor zijn invalbeurt en deed een oproep aan iedereen om te overwegen de weco te versterken.

Rest nog mede te delen dat het voor de financiële administratie toch prettig is als iedereen op tijd betaald. Het is niet mogelijk om inschrijving te betalen met contant geld.

De Betalingsinstructie voor inschrijving op wedstrijden kunt u nog eens teruglezen en vinden op onze website: Betaling inschrijfgeld wedstrijden | Golfclub de Koepel

Als dat lastig is kan je € 3,50 overmaken op NL14 RABO 0152 723 587 t.n.v. Golfclub “De Koepel” Weco.

Mocht je wel betaald hebben maar door omstandigheden moet afzeggen dan krijg je € 3.00 terug of je behoudt een tegoed voor deelname aan een volgende wedstrijd. Arjan Haverman is verantwoordelijk voor de afhandeling.