Clubkampioenschappen Matchplay 2020

De wedstrijdcommissie heeft gezocht naar een mogelijkheid om meer deelnemers aan de clubkampioenschappen Matchplay te verkrijgen.

Dit heeft er toe geleid dat er zowel voor de dames als voor de heren wedstrijden werden aangemaakt in 2 handicap categorieën. (De clubkampioen komt uit de groep van de lage handicappers.)

Vorig jaar deden er 3 dames mee, dit jaar 11. Bij de heren waren dat er vorig jaar 15,

Dit jaar 39. Dus missie geslaagd!

Maar de organisatie had nogal wat voeten in de aarde.

Toen het licht voor het organiseren van deze wedstrijd op groen ging moest er in een kort tijdsbestek het e.e.a. worden ingevuld. Behalve met de nieuwe opzet hadden we ook te maken met de tee time module die op dat moment al voor een deel was ingevuld door leden en ook met (de zeer welkome) greenfee-spelers.

Waar in voorgaande jaren de baan simpelweg 2 dagen geheel gesloten was moest de weco nu alle zeilen bijzetten om het goed ingepland te krijgen. Dat is redelijk gelukt mede door de prima samenwerking met de dienstdoende Marshals.

De weco zal de wedstrijden evalueren en bezien wat volgend jaar anders en beter gedaan kan worden. Opbouwende kritiek is altijd welkom.

Het werden 2 prachtige dagen qua weer en vooral qua wedstrijden.

Veel dank aan de baancommissie en de greenkeepers, de baan was weer in top conditie.

De uitslag:

Dames handicap Laag:

1. Emilie Smit clubkampioen 2020
  2. Erna Landkroon (maakte in de voorronde op hole drie een hole-in-one!)

Dames handicap hoog:

1. Greta Harbers
  2. Josya Sijmonsma

Heren handicap laag:

1. Rick Hessing clubkampioen 2020
  2. Erik Timmerman

Heren handicap hoog:

1. Derk-Jan van Heun
  2. Herman Hessing

Na een inleidend woordje van Chris Lemmens, de voorzitter van de wedstrijdcommissie die dank uitsprak aan de wedstrijdleiders Jaap van Barneveld en Frans ter Beke (werden beloond met een mooie fles wijn!)  werden op een ludieke en gezellige wijze de prijzen uitgereikt door ons bestuurslid Anno Hart.

Maar goed dat Arjan Webbink niet is doorgedrongen tot in de finale, anders hadden we niet zoveel prachtige foto’s van dit mooie evenement op onze site gehad.

Arjan bedankt!

Klik hier voor de foto’s.