Mooi Overijssels Golf Kampioenschap op de Koepel

Eindelijk was daar dan de grote dag, de dag van de OGK op de Koepel.
Maanden van voorbereiding door de WeCo gingen eraan vooraf, om er voor te zorgen dat deze dag goed zou verlopen.
Het uiteindelijke resultaat mocht er zijn.
De gelukkig , zonnige dag verliep, mede met de hulp van 35 vrijwilligers, geweldig. Gastvrouwen, starters, spotters , referees, fotografen, “vliegende keepers” , horeca, zij allen zorgden ervoor dat er alleen maar complimenten gemaakt werden. Ook de BuCo had op het laatst nog gezorgd dat de banieren in de nieuwe middenberm allemaal opgehangen waren, een mooie aanblik.
Wederom weer veel complimenten over de kwaliteit van onze mooie golfbaan, de greenkeepers hadden de baan perfect geprepareerd, met schitterende fairways en mooie snelle greens.
De spelers werden verrast met een zorgvuldig samengestelde goodiebag en onze vrijwilligers ontvingen als dank een (Novapac) pet en een mooi golfhanddoekje met Koepel logo voor aan de golftas.
De wedstrijd:
Bij de dames was de winnares Charlotte Otto van Golfclub Zwolle met een score van 77 slagen; zij had een voorsprong van 3 slagen op de nummer 2, Dini Broeks, ook van Zwolle. Op de 3e plaats eindigde Marieke Stroink van Driene met 82 slagen.
Onze dames hebben zich kranig geweerd in het sterke veld. Met een 8e plaats was Emilie onze beste speelster met 86 slagen .
Toos 12e, Mechel 14e, Erna 28e en Heidi 29e zorgden ook voor mooie klasseringen in het veld van 40 speelsters.
Bij de mannen werd het een spannende strijd en lag de top erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk ging Jesse Satink, ook van Golfclub Zwolle er met de overwinning vandoor met een score van 74 slagen, op de voet gevolgd door Dennis Markink en Hans Nietsch beide van de Twentsche met 75 slagen. Met 76 slagen eindigde Rogier de Kleine als 5e in dit sterke veld. En als……. die ene hole, dat was het verschil tussen winst en een ook mooie 5e plek.
Ondanks het sterke team dit jaar, vielen de resultaten van onze mannen toch wel enigszins tegen. Een 14e plaats voor Evert, een 25e voor Ruben, 29e voor Derk-Jan en een 32e plek voor invaller Patrick, dat waren de klasseringen van de mannen.
Niet verrassend was het dat de winnende club , Golfclub Zwolle , met de wisseltrofee naar huis ging met een score van 642 slagen , met een ruime voorsprong op de nummer twee, de Sallandsche.
Golfclub de Koepel eindigde heel eervol op de 4e plaats met 682 slagen.
We kijken terug op een zeer geslaagd Overijssels Golf Kampioenschap, waarbij we Golfclub de Koepel met z’n allen weer mooi op de kaart hebben gezet. Nogmaals hartelijk dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan het slagen van deze mooie dag.
Namens de WeCo,
Anno Hart