“Nacht” golfwedstrijden

Voor het eerst waren er twee wedstrijden op 1 avond op de Koepel. Met in totaal 36 deelnemers was er een wedstrijd over 6 holes voor de jeugd met ouders en over 9 holes voor de “ouderen”.

Verslag Jeugd

De jeugd begon samen met ouders en begeleiding met 20 deelnemers. Een prima opkomst. Na een lekker patatje waren we er klaar voor. We begonnen met regen, maar na een paar holes was het droog. Het was fris, maar prima te doen.

Voor velen was het de eerste keer en best wel lastig. Gelukkig waren we voorzien van “hoofdlampjes”, zodat slecht zicht geen excuus kon zijn.

Na 6 holes gingen we met een tevreden gevoel richting het clubhuis en werden we nog getrakteerd op een beker warme chocolademelk.

De winnaar was de familie Rodriquez/Witberg/Bontes. De mooist versierde tas was van Daan Kok en Joppe Heidanus had de neary geslagen.

Iedereen die geholpen heeft heel erg bedankt en tot het volgende jaar.

De jeugdcommisie.

Impressie van Haneke Verstappen

Zaterdag was het zo ver, de (langste) nachtgolf wedstrijd. Eerst met zijn allen gezellig eten en daarna de baan in. Het eten was weer prima verzorgd door Salute, heerlijk mals draadjesvlees met friet en salade, een goede bodem voor een rondje golf. Daarna werden de lichtgevende ballen en hoofdlampen uitgedeeld en konden we de baan in.

Het was erg leuk om te zien dat iedereen zijn best had gedaan om de kar/tas feestelijk te verlichten, dit gaf meteen een bijzondere sfeer. De weg vinden naar de starthole bleek nog niet zo makkelijk in het donker, ondanks de hoofdlamp en zaklamp, maar na een behoorlijke omweg wisten we de tee te vinden en konden we beginnen.

Wat een ervaring, golfen in het donker. Vanaf de tee zie je alleen een klein beetje de contouren van de bomen, een knipperende vlag in de verte en een hier en daar een ander groepje verlichte golfers. Na het slaan vliegt er één lichtgevend ‘ding’ door een verder donkere lucht en als we af en toe even stil waren was het muisstil, erg bijzonder. De weersverwachting was niet al te best, maar zoals wel vaker zaten de verwachtingen er behoorlijk naast. Het was een heldere avond met een mooie sterrenhemel, een bijna volle maan en heel weinig wind. Koud hebben we het ook niet gehad, mede door de glühwein en chocomel die op het programma stonden tussen hole 9 en hole 1.
Oriënteren bleek niet zo makkelijk in het donker, maar gelukkig konden we als team overleggen en lukte het aardig om de fairways te vinden. De greens raken was wat lastiger en de green lezen was een beetje op de gok, maar uiteindelijk hebben alle teams het behoorlijk goed gedaan met bruto scores maar net boven par. Al met al een erg gezellige en geslaagde wedstrijd en hopelijk wordt er vaker een nachtgolfwedstrijd georganiseerd en doen we massaal mee met zijn allen.

Uitslag

Er waren drie teams met bruto 37 slagen maar netto was het team Marjon Booij/Arjan Klok/John Wessel/Dianne van Regteren de winnaar. De neary, die op hole 18 was uitgezet, werd gewonnen door Marjon, de leukst versierde tas was van Hanneke.