Next Generation Games

Op zondag 21 augustus ging de allereerste ‘Next Generation’ wedstrijd van start. Een wedstrijd voor clubleden van De Koepel waarbij een leeftijdslimiet wordt gehanteerd, iedereen tussen 16 en 34 jaar mag hieraan meedoen.

In prima golfweer, met uitstekende baanomstandigheden en onder de bezielende wedstrijdleiding van Matthieu Dirven, konden 14 enthousiaste Next Generation golfers afslaan. Voor zo’n eerste wedstrijd, midden in de vakantieperiode, een mooie bezetting.

Er was gekozen voor de spelvorm ‘Four Ball Better Ball’, wat niet de allersnelste spelvorm is die er bestaat. Maar ook de laatst gestarte flight is het gelukt om binnen 250 minuten na het begin van de wedstrijd binnen te komen.
Een enkele flight had een finish die door de toeschouwers op het terras niet snel vergeten zal worden en aanleiding gaf tot een uitgebreide nabeschouwing.

De resultaten logen er niet om, er werd geweldig gespeeld. Alle teams scoorden 36 punten of meer. De eerste plaats was voor Connor Jack en Alex Bailey, die het gelukt was om 49 Stablefordpunten te scoren. Charley Brugman en Koen van der Duim bleven daar niet ver onder en werden tweede met 47 Stablefordpunten. De derde plek was voor Mike Ruinemans en Kevin Ruinemans met 45 Stablefordpunten.

De allermooiste holescore werd neergezet door Connor Jack, die een fantastische Eagle maakte op hole 5.
In totaal konden er acht birdies worden genoteerd, waarvan twee op naam van Connor Jack. Donald Brugman maakte drie birdies, Mike Ruinemans twee en Max van der Heijden scoorde één birdie. Vijf van deze birdies werden gehaald op een par 4, één birdie werd neergezet op een par 5.
De beste individuele score werd gemaakt door Koen van der Duim, die 41 Stablefordpunten wist te halen. Eeuwige roem, maar helaas telden binnen deze wedstrijd alleen de teamscores.

Na afloop van de wedstrijd bleef het nog lang onrustig op het terras, waar de deelnemers genoten van een gezellige nazit.

De eerstvolgende Next Generation wedstrijd is op zaterdag 3 september. Er wordt dan opnieuw in teams gespeeld, maar met een veel snellere wedstrijdvorm, namelijk Foursome. Bij een Foursome speelt het team met één bal, die door de partners van het team om de beurt wordt geslagen.
Ben je tussen de 16 en de 34 jaar, dan mag je dit eigenlijk niet missen. Het belooft opnieuw een gezellige, sportieve en spannende wedstrijd te worden!