Opa van het jaar 2018

De titel “Opa van het jaar 2018” gaat naar Henk Meier.

Op maandag 11 juni 2018 werd de 3e en laatste kwalificatiewedstrijd gespeeld onder bijzonder mooie weersomstandigheden. 21 Deelnemers, waarvan er 18 na de wedstrijd met een diner de wedstrijd afsloten, gingen de baan in om te strijden voor de dagprijzen, een plaats in de regiofinale en de titel “Opa van het jaar 2018”.
De dagwinnaar was Ton Workel met 36 ptn, gevolgd door Marien Rozenmuller met eveneens 36 ptn en als 3e Jan Lenderink met 34 ptn.
De Neary, Leary en de Longest zijn gewonnen door resp. Hans oude Breuil, Johan van Loo en Henk Meier.
De titel “Opa van het jaar 2018” ging naar Henk Meier met slechts 1 punt voorsprong op Jan Lenderink en gedeeld 3e werden Leo Heerink en Gerard Praas.
Deze Opa’s kwalificeren zich ook voor de regiofinale welke gehouden wordt op het Sybrook. Leo stelde zijn plaats beschikbaar met als gevolg dat de dagwinnaar, als 5e geeindigd in het eindklassement, ook deelneemt aan de regiofinale.
De beste 9 van deze regiowedstrijd plaatsen zich voor de landelijke finale.
Vorig jaar wist zich slechts 1 Opa van de Koepel te plaatsen voor de landelijke finale. We verwachten, en gaan er vanuit, dat dit aantal dit jaar wordt overtroffen. Succes gewenst Opa’s.

Vermeldenswaard is nog het feit, dat we dit jaar 11 nieuwe leden hebben mogen vewelkomen. Deze aanmelding is mede te danken aan onze bijdrage aan Beautiful Ballooning welke plaatsvond voorafgaand aan de Lustrumweek. Hierbij was zichtbaar dat de Old Grand Dads 9 ernstig zieke kinderen een onvergetelijke luchtdoop en avond hebben bezorgd. Voor zieke en/of gehandicapte kinderen daar doen we het voor, het goede doel dus.

Ton Workel,
Secretaris OGD de Koepel.