Toppers uitje 2019

Op  6 augustus jl. vond het Toppersuitje plaats. Daar hadden we uiteraard vol verlangen naar uitgekeken en het beloofde een mooie dag te worden. De weergoden waren ons goed gezind en iedereen meldde zich dan ook op tijd op de golfclub in Winterswijk. Voor sommige een bekende en voor anderen een onbekende baan (waaronder ondergetekende). We werden warm en enthousiast ontvangen met koffie/thee en een heerlijke punt appel-/notengebak met of zonder slagroom naar keuze. Deze keuze mocht je zelf invullen door middel van een spuitbus. Er zijn dan dames die er voor kiezen geen slagroom te nemen of een beetje. Zelf neem ik, als ik slagroom neem, wat ik niet snel afsla, ook slagroom en niet een beetje. Dat leverde me natuurlijk het nodige commentaar op want mijn punt ging gebukt onder een forse laag slagroom. Heerlijk als je best trek hebt rond 12.00 uur. Maar alle respect voor de dames die zich wisten in te houden.

Na een gezamenlijk fotomoment kon, wie wilde, gaan inslaan of gewoon nog wat rustig afwachten op je afslagtijd. We startten vanaf zowel hole 1 als hole 10, dus waren we  binnen een halfuur allemaal in de baan. Een uitdagende baan met de nodige verrassingen aangezien veel bunkers noch op de kaart, noch op de borden langs de baan vermeld stonden. Elke keer als je dacht dat er niets in je slagveld lag en je over de heuvel kwam, surprise: een onverwachte bunker. Soms lag je er in en als je geluk had niet. Tja, zo gaat dat met golf. Ik denk dat ieder op haar manier al dan niet van de baan genoten heeft en het was een feestje om na de 18 holes een koele drank te mogen nuttigen op het terras. Nadat iedereen zich weer fris en fruitig had gemaakt, konden we aan tafel alwaar een lekker diner geserveerd werd in de avondzon. Wat hebben we gelukt gehad met het weer aangezien de wind inmiddels was gaan liggen en het heerlijk toeven was. De prijsuitreiking volgende. Marianne Koekenberg was de gelukkige winnares van zowel de neary als de longest en eindigde in de wedstrijd als tweede. Op de eerste plaats kwam ondergetekende (anders had ik dit stukje natuurlijk niet geschreven).

Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat we terugkijken op een mooie dag waarin we genoten hebben van elkaar en ons gezamenlijke interesse “Het golfspel”. Alle dames van het Toppersbestuur, dank voor jullie inzet en zorg.

Cora Mossel