Seizoensopeningswedstrijd 25 maart 2018

Verslag van de Seizoensopeningswedstrijd.

Na een week uitstel vanwege de Siberische ijsbeer kon onder prima weeromstandigheden en goede baancondities de seizoensopening gevierd worden.

De baan is weliswaar nog niet qualifying maar de fairway was goed bespeelbaar en de greens hielden keurig de geplande lijnen. Lof voor de baanmanager en de greenkeepersstaf.

Nadat de loting voor de teamsamenstelling was verricht mocht de lustrumcommissie het nieuwe lustrumjaar toelichten en de lustrumvlag hijsen.

De voorzitter opende traditioneel het golfseizoen  met een korte toespraak en daarna een prima afslag. En een dronk met bubbels op het nieuwe golfseizoen.

32 teams gingen in 16 flights de baan in voor een medal matchplay wedstrijd; elk team strijdend voor óf de voorzitter óf de pro.

Pro Garry ging in bijna alle holes met een “up”-stand verder maar een te gewaagde slag op hole 12 van assistent Piet en 2 excellente puts van voorzitster Mary op hole 16 en 17 brachten de eerste flight van voorzitter en pro “all square” op hole 18. Piet links in het bos en Garry rechts in de bunker. Zucht.

Baancommissaris Hans Loohuis die met Mary de eer van de voorzitster moest verdedigen sloeg zijn afslag op 2,75 meter van de vlag en met een extra slag vanwege de handicap was het dus kat-in-het-bakkie ( 1 up) voor de voorzitster.

In het clubhuis druppelde iedere flight binnen met wisselende scores voor óf de voorzitter óf de pro.

2 flights all square.

7 flights voor de voorzitter

7 flights voor de pro.

Echter….alle up- en down slagen opgeteld bleek de pro met 26 tegen 20 gewonnen te hebben. Waarschijnlijk gaf een mooie 7 up score van Gerrit en Dini van der Meer de finale doorslag.

Terwijl alle deelnemers genoten van een drankje en hete lustrumbal bedankte de verliezer (hij memoreerde het goede spel van Mary) én winnaar Garry alle aanwezigen voor hun inzet en wenste iedereen een geweldig golfseizoen. Mary Verdam reikte daarna de beker uit aan Garry; de beker waarin de als eerste afgeslagen en gesigneerde lustrumbal inmiddels was opgenomen.

Het lustrumseizoen ging dus prima van start net als de start van de verloting van de loterijballen van €10 per slof van 3 genummerde ballen. Uitslag van de loterij is tijdens de GAAF avond op 9 juni. Zie verder de bulletins van de Lustrum 35 Commissie.

De WedstrijdCommissie

Klik hier voor de video.                                     Klik hier voor de foto’s