Seizoensopeningswedstrijd voorzitter versus pro op zondag 21 maart

Op zondag 21 maart om 10.30 uur opent onze voorzitter Bernard Rolloos en onze pro Garry Jack het golfseizoen 2021 met de traditionele openingswedstrijd. Hoewel traditioneel? Dit jaar, hopelijk voor de eerste en laatste keer, wel op een andere wijze. De inschrijving is vanaf nu geopend. Maximaal 140 deelnemers. Vol = vol. Schrijf je nu in!

We spelen een coronaproof foursome Medal Matchplay (zie onderstaand voor een uitleg). Alle inschrijvingen worden verdeeld over twee handicapgroepen: t/m handicap 17,9 en vanaf handicap 18,0. Op vrijdagmiddag wordt het team Voorzitter en het team Pro door Bernard en Garry door loting samengesteld. Vrijdagavond 19 maart vanaf 19.30 uur is de video van de loting inclusief openingsspeech beschikbaar op onze website en Facebook-pagina. Wij nodigen u van harte uit om naar deze video te kijken. Zaterdag 20 maart in de loop van de ochtend wordt de startlijst per e-mail verstuurd.

Een starter zal op de eerste tee aanwezig zijn om de spelvorm, indien nodig, uit te leggen en om andere instructies (onder andere tegen Corona) te geven. In de eerste flight speelt Bernard (samen met baancommissaris Hans Loohuis) tegen Garry (samen met bestuursverantwoordelijke voor de wedstrijdcommissie Arjan Haveman). Van deze afslagen wordt een video gemaakt die direct daarna op Facebook beschikbaar is.

Bij doorkomst krijgt u iets aangeboden van Salute en wordt de tussenstand van die flight genoteerd. De tussenstand wordt regelmatig gepubliceerd op Facebook. We verwachten dat voor 17.30 uur alle flights binnen zijn. Direct daarna zal de einduitslag via e-mail en Facebook bekend worden gemaakt.

We houden ons natuurlijk allemaal aan de bekende maatregelen tegen Corona.

De kosten bedragen € 3 per persoon en wordt van uw barsaldo afgeschreven.

Toelichting wedstrijdvorm:

• Twee spelers van team Voorzitter spelen tegen twee spelers van team Pro. De ene speler slaat op de oneven holes af, de ander op de even holes. De speler die niet heeft (af)geslagen speelt de (af)geslagen bal van de ander door. Er wordt verder gespeeld totdat de bal is uitgeholed of de hole is gegeven.
  • Medal Matchplay. Bij Matchplay speel je tegen het andere team in jouw flight. Het team die het minste aantal slagen (met handicapverrekening) voor de hole nodig heeft, wint de hole. Bij gelijk aantal slagen ‘half’ je de hole. Medal betekent dat je alle 18 holes moet spelen.
  • We houden ons aan de bekende voorschriften. Alleen de twee spelers die moeten afslaan, staan op de afslagplaats. De andere twee staan op ruime afstand. Als je de (af)geslagen bal moet spelen plaats je eerst jouw eigen bal binnen één kaartlengte (niet dichter bij de hole), waarna jouw teamgenoot zijn/haar eigen bal kan opnemen. Gegeven het verwachte grote aantal deelnemers graag maximaal 15 minuten voor start aanwezig zijn en na afloop van de ronde graag binnen 15 minuten naar huis gaan.