Strokeplay Clubkampioenschappen 2018

Op 8 en 9 september werden dit jaar de Strokeplay Clubkampioenschappen gespeeld. In totaal waren er 42 deelnemers die dit weekeinde met elkaar de strijd aanbonden. Voor het eerst was er ook een Strokeplay kampioenschap met Stableford telling over twee rondes, dames en heren door elkaar.

De absolute toppers van de club gingen echter over 3 rondes zonder handicap verrekening met elkaar de strijd aan.

Na de eerste dag moesten de dagwinnaars, te weten: Heidi Dekker, Erik Timmerman en Josya Sijmonsma, vormbehoud tonen om kampioen te worden, wat ze overtuigend deden.
In alle drie wedstrijden was de strijd om runner-up te worden echter zeer spannend. Bij de heren viel de beslissing in de derde ronde op hole 18 in het voordeel van Evert Bosch door een birdie te scoren terwijl Ruben Dijkhuis een par noteerde. Bij de dames gaven de twee birdies van Henni Neijmijer de doorslag ten koste van Toos Geurtse.

Bij de stableford kwam Manna Wessel in totaal 1 punt te kort om runner-up Hanneke Verstappen in te halen.

De kampioenen kregen uit handen van onze voorzitter de wisselbokalen, cadeaubonnen, mede gesponsord door Wessel Poelier-Traiteur uit Wierden, en een fraaie bos bloemen. De Strokeplay winnaars  mogen tevens op 13 oktober naar de landelijke Strokeplay-wedstrijd voor clubkampioenen.

Strokeplay 3 rondes Dames
1. Heidi Dekker 85+86+94 =265