Strokeplay Clubkampioenschappen 2019

In het zonnige weekend van 21 en 22 september werden de Clubkampioenschappen Strokeplay gespeeld door 14 heren en 8 dames (4 uitvallers op zaterdag). De strijd bij de dames was buitengewoon spannend en pas in de laatste ronde op zondag viel de beslissing: Toos Geurtse werd kampioen met 272 slagen, gevolgd door Erna Landkroon (275 slagen) en Ans te Wierik (279 slagen). De netto score werd door de eerste twee gedeeld (230). Bij de heren was reeds na twee ronden een afgetekende winnaar te voorspellen: Erik Timmerman, met een totaal van 224 slagen over drie rondes. Tijdens de tweede ronde wist Erik nog een hole-in one te slaan op de 11e hole. Rogier de Kleine werd tweede met 232 slagen en Ruben Dijkhuis derde met 248 slagen. Ook bij de heren ging de netto prijs naar de kampioen (212).  Een extra vermelding voor twee jeugdige spelers, te weten Jill Hens (299 slagen ) en Joppe Heidanus( 251 slagen), die zich moedig weerden in dit veld. Na de prijsuitreiking door Arjan Haveman op het zonnige terras bleef het nog lang gezellig.

De wedstrijdcommissie hoopt , dat vooral jeugdige spelers het goede voorbeeld van Jill en Joppe volgend jaar zullen volgen.