Strokeplay kampioenschappen 27 en 28 augustus

Afgelopen weekend werden op de Koepel weer de jaarlijkse clubkampioenschappen Strokeplay gespeeld.
De omstandigheden dit weekend waren natuurlijk geweldig: droog, niet te warm en weinig tot geen wind.
Voor het eerst ging het bij de dames om 2 rondes van 18 holes, een op de zaterdag en een op de zondag. De Wedstrijdcommissie had hiertoe besloten om te proberen het deelnemersveld bij de dames te vergroten. Helaas is dat dit jaar nog niet helemaal gelukt. Ook dit jaar deden slechts 7 dames mee aan het kampioenschap. Oproep bij deze om volgend jaar in groten getale deel te nemen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd !!
Bij de heren startten zaterdagmorgen vanaf 09.00 uur 25 spelers voor hun 2 af te leggen rondes. Ook hier was de hoop van de WeCo erop gericht dat meer spelers zouden deelnemen. Een aantal gerenommeerde spelers ontbrak om uiteenlopende redenen op de startlijst. Ook hier de oproep aan een ieder om volgend jaar (weer) deel te nemen.
Een positief beeld was dat er meer jeugd(ige) spelers zich hadden opgegeven. Een mooie opsteker voor het kampioenschap.
De wedstrijd:
DAMES
In de zaterdag ronde hielden de dames elkaar goed in evenwicht.
Na de eerste ronde ging Heidi Dekker aan de leiding met slechts 1 en 2 slagen voorsprong op een achtervolgend 4-tal. Dat beloofde een spannende finale ronde te worden op zondag.
Niets was minder waar, want Heidi sloeg alle aanvallen van zich af en liep een hele mooie ronde waarbij zij 3 keer een birdie op de kaart mocht noteren en afgetekend het kampioenschap voor zich opeiste met uiteindelijk een voorsprong van 6 slagen op de nummer 2 Erna Landkroon.
De uitslag:
1. Heidi Dekker 173 slagen
2. Erna Landkroon. 179 slagen
3. Toos Geurtse. 180 slagen
HEREN:
Bij de heren was er na de 2 gespeelde rondes op zaterdag een 4-tal spelers dat een gat geslagen had met de rest van het veld, te weten Rogier de Kleine 151 slagen, Derk-Jan van Heun 154 slagen, Patrick Hekkert 155 slagen, alle spelend in de laatste flight, en Evert Bosch ook met 155 slagen.
Ook hier beloofde de finale een heel spannende aangelegenheid te gaan worden.
Na 18 holes kwam Evert Bosch, niet spelend in de laatste flight,
onverwacht als verrassende winnaar uit de bus met een voorsprong van 4 slagen op runner-up Rogier de Kleine.
Zeker vermeldenswaardig is de mooie 6e plaats voor Bob Wester, the best of the rest !
De uitslag:
1. Evert Bosch 230 slagen