Verslag en uitslag openingswedstrijd

De seizoensopeningswedstrijd van dit jaar was anders dan normaal… een digitale loting, allemaal starten op hole 1 en geen groot applaus voor de Voorzitter en de Pro als zij hun eerste afslag doen voor de seizoensopening.

Corona gooit in bepaalde tradities roet in het eten, maar niet getreurd, bij Golfclub de Koepel ontbreekt het niet aan creativiteit.

Op vrijdagavond werden alle 112 deelnemers uit hun lijden verlost en werd bekend met wie je speelde en voor wie. Wellicht zijn er na afgelopen zondag wel nieuwe teams gevormd voor de MDS mixed van dit jaar. Wie weet…

Afgelopen zondag 21 maart rond de klok van half 11 teede Bernard zijn bal op om de strijd aan te gaan tegen onze Pro Garry. De afslagen van beide heren belandden midden fairway, wellicht dat het geholpen heeft dat ze dit jaar geen toeschouwers hadden. Daarna gingen na een kleine instructie om de 7 minuten de 28 flights de baan in om zo hun strijd te leveren voor de Voorzitter of de Pro.

Na de turn zag het er voor de Voorzitter heel rooskleurig uit. Hij leek af te streven op een grote overwinning, maar niks is zo spannend en wisselend als leuke potje matchplay. Bij binnenkomst na 18 holes werd er met de nodige humor medegedeeld dat Garry gewonnen had van Bernard met 3 up. Maar toen was de spanning nog niet verdwenen, want wie zou de overall winnaar worden…. Bernard of Garry.

Na de binnenkomst van 7 flights lag de winst nog steeds aan Bernard’s kant. Echter nadat de eerste punten langzaam binnenkwamen druppelen voor Garry, kwamen er uitslagen binnen van 7 up, 8 up 7 up, deze waren allemaal voor de pro. De spanning in de strijd was helemaal terug. Geweldig!

Flight 25 of 26 kwam binnen en steeds meer punten gingen richting Garry en toen werd al redelijk snel duidelijk dat de bal richting Garry’s kant rolde en na binnenkomst van 28e flight, werd de eindstand opgemaakt: 36 punten voor Bernard en 51 punten voor Garry. Garry heeft samen met zijn medestrijders de traditionele Seizoensopeningswedstrijd gewonnen! Garry, gefeliciteerd. Alle 112 deelnemers dank jullie wel voor jullie deelname en voor een mooie geslaagde en gezellige dag. En voor de Voorzitter volgend jaar is er weer een kans!

De WeCo