Meedoen is belangrijker dan winnen!

Afgelopen weekend waren de strokeplay kampioenschappen dames/heren. Er hadden zich 24 heren ingeschreven en 9 dames. Van de heren zouden er na 2 rondes 6 afvallen.

Bij zo’n kampioenschap over 3 rondes van 18 holes heeft iedereen zijn eigen plan:

  • meedoen omdat je wilt winnen
  • meedoen omdat je “de cut” wilt halen
  • meedoen omdat je je handicap wilt spelen en/of verbeteren
  • meedoen omdat het zo’n leuk weekend is.

Kortom voor iedereen met handicap 32 of lager wat wils en aanleiding om mee te doen, dachten we.

De weersvoorspellingen waren niet al te best: motregen. De baancommissie had zijn uiterste best gedaan om er iets moois van te maken maar schimmel op de greens en het nog steeds doorgroeiende gras zullen er ook oorzaak van zijn dat niet iedereen goede scores neerzette. Ook het aantal provisionele en verloren ballen waren niet te tellen. Men was vergeten dat het afgezette terrein voor de schapen een zg “no go area” is.

Na wat gepuzzel is het de weco gelukt om ook de meerronde module aan het werk te krijgen. Volgende stap is dat we narrow casting kunnen aanzetten en ook in het clubhuis iedereen actueel op de hoogte kunnen stellen van de standen.

De uiteindelijke overtuigende winnaars waren Erik Timmerman en Emilie Smit. Runners up waren Arjan Webbink en Heidi Dekker. De netto prijs was voor Jan Oldejans en Hennie Nijmeijer.

De beste score van het weekend kwam van Erik Timmerman (ronde 2: 71).

Rob Landkroon zorgde dat de standen goed werden bijgehouden. Frank Boswinkel was onze referee en de dienstdoende marshalls zorgden dat wij onbekommerd konden spelen. Allen hartelijke dank.

De winnaars kregen bekers, bloemen en enveloppen en het bestuur trakteerde op een drankje.