Verslag IJsemmer 8

Verrassing:

Gisteren konden we niet de scores invoeren omdat het systeem “bevroren” was in verband met het overzetten van EGA naar WHS hcp’s. Vanmorgen was alles weer open en de meesten van ons zullen blij verrast zijn over het nieuwe netto resultaat.

1. John Wessel                                                   64
  2. Hans Bakker, Bert Stoové en Henk Meijer         65

3 en 4.             Erwin Seinen en Bing Terpstra      66

1. en 6. Toos Geurtse en Johan Harink                 68

Daarna kwamen Josya Symonsma, Rob Segers, Hans Kemp, Martin Nijmeijer, Gwan en Gabi Wiryasaputra, Annelies van den Berg allen met 69 slagen binnen.

Het lukt bij het schrijven van het verslag nog niet om de uitslagen op e-golf te krijgen dus jullie moeten het doen met de gefotografeerde uitslagen. Een beetje behelpen.

We gingen gisteren weg met onze EGA hcp en dus zag het er net wat anders uit:

1. Erwin Seinen 66
  2. John Wessel 67
  3. Henk Meijer 67

Dit was de laatste ijsemmerwedstrijd. Twee zondagen hebben we gesleed en geschaatst maar alle andere zondagen hebben we onder aangename wintercondities gespeeld op zomer- en wintergreens, van gele, rode en oranje tees. Kortom, van alles wat.

Weetjes over deze 2 maanden:

Alle wedstrijden waren ruim op tijd volgeschreven en dan blijkt dat diegenen die goed weten hoe het systeem werkt aan het langste eind trekken. Dat was jammer want voor de hoge hcp-ers en nieuwe leden was het een goede gelegenheid om te proeven aan het wedstrijdelement van de golfsport. Een verbeterpunt dus.

Heel bijzonder was dan dat van de 324 deelnemers (over 6 wedstrijden) slechts een afzegging was en geen enkele “no show”. Dat maakt het voor de wedstrijdleiding wel een stuk makkelijker.

In tegenstelling tot de starttijden module, starten wij altijd om de 6 minuten.  Eerlijk gezegd geloof ik dat geen van de deelnemers zich dat realiseerde want het liep gesmeerd.

Ook Albert Bruggink verdient een woord van dank: hij heeft er voor gezorgd dat de wedstrijden ingepast konden worden in “het systeem” en heeft ons geholpen met het invoeren van de wedstrijden. De startlijsten  en het klaarmaken van de kaarten konden we vanuit huis doen.

De catering zorgde voor een versnapering. Iedere week wat anders en de topper was wel de zak patat.

Mijn (kleine) ergernis heeft niets met het leiden van een wedstrijd te maken maar het is toch jammer dat te veel mensen het tuutje voor de kapotte tees gebruiken als prullenbak voor bekers, zakdoeken en mondkapjes. Geen gezicht.

Dit was het weer. De kop is er af en ik hoop dat men gauw een wedstrijdcommissie kan samenstellen die het programma voor dit jaar wil begeleiden.

Erna en Emilie