Verslag maandbekers 1, 2 en 3 oktober 2023

0
322

Het was een magere opkomst ondanks dat er behalve de mooie golfdag en de prijzen ook nog gestreden kon worden voor de titel maandbeker winnaar 2023.

 Maandbeker 2 startte vroeg met welgeteld 15 deelnemers. De “schaamtegrens” ligt in de volksmond bij minder dan 30 stablefordpunten. Dat in aanmerking genomen is er goed gespeeld: 10 deelnemer met 30 of meer punten.

Onze voorzitter, Bernard Rolloos was een mooie winnaar met 37 stablefordpunten.

Voor de titel maandbeker winnaar 2023 zou het een een spannende strijd worden tussen Huub Smit en Ronny Uiterwijk. Het pakte anders uit omdat Huub zijn dag wel en Ronny niet had. De titel gaat met 19 punten verdiend naar Huub. Ronny en Cisca werden gedeeld 2e (12 punten).

 Voor maandbeker 1  hadden zich 14 deelnemers opgegeven. Een ongelukkig getal dus het veld werd aangevoerd door een 2-bal. Er was een ruime marge van 30 minuten ingepland maar dat bleek onvoldoende. Soms kan het niet anders.

We vallen in herhalingen: ook hier werd goed gespeeld en 8 van de 14 speler hadden ≥ 30 stablefordpunten (omgerekend vlg het whs systeem).

Winnaar was Harry Nijhuis met 67 slagen (79 bruto).

De beste bruto score bij de heren was van Harry en Ryan Jack. Bij de dames was Henni Nijmeijer de beste met 88 slagen.

Er werden birdies gemaakt door Henni (hole 18), Ryan (hole 6, 10 en 16) en Erna Landkroon (hole 18).

De overall winnaar van Maandbeker 1 is Manna Wessel met 17 punten. 2e was Erna met 13 punten.

 Voor Maandbeker 3 hadden zich 12 deelnemers opgegeven. Marcel Bos was overtuigend winnaar met 22 stablefordpunten. Ook Gea Kuijer en Jan Pluimers slaagden er in hun hcp te verbeteren.

Overall winnaar van Maandbeker 3 is Detlef de Wals. Hij deed 4x mee en scoorde daarmee 71 stablefordpunten met Gea Fuijer als eervolle 2e met 68 stablefordpunten.

 Alle winnaars van de maandbekers en de overall winnaars van de maandbekers mogen  gebruik maken van de 2 parkeerplaatsen: wie het eerst komt etc.