Verslag Paaswedstrijd

Het is maar een spelletje:

Dat was het laatste welgemeende advies voor de deelnemers begonnen aan deze bijzondere paaseiwedstrijd. De voorspellingen beloofden hagel, sneeuw, regen, storm en code geel maar slechts 1 deelnemer bedacht zich op de valreep en belde af.

En de thuisblijvers hadden weer ongelijk: natuurlijk kregen we een hagelbui in ons gezicht en natuurlijk lag er tijdelijk sneeuw/hagel op de green (en wat doe je dan) maar de luchten waren mooi, dreigend en dus spannend.

De catering verzorgde weer een hapje bij de turn: ik wist niet dat zwarte, eetbare spons met roerei een lekkere combinatie was. Weer wat geleerd.

De meest uitdagende hole was vandaag hole 7 van de oranje tee en wind mee: 6 birdies. Bij de napraat bleek dat heel veel spelers in een slag op de green, greenside bunker of over de green sloegen. Maar sterke verhalen genoeg: hoeveel puts op een green vol hagel en mag je nu wel of niet de hagel wegvegen of had de wedstrijdleiding de wedstrijd moeten stoppen.

Het is allemaal niet gebeurd en net als altijd: de beste golfers winnen.

Annie Ligtenberg        netto 67

Erna Landkroon          netto 70

Mechel Kemp             netto 72

Erna, Mechel en Emilie hadden alle drie bruto 85 slagen nodig om rond te komen.

Camiel Hens              netto 60

Derk Jan van Heun     netto 63

Johan Ligtenberg        netto 67.

De beste bruto score bij de heren was van Wim Welman met 83 slagen.

Heel even leek het er op dat de wedstrijd qualifying was maar dit was een omissie onzerzijds en is inmiddels weer rechtgetrokken. Nieuw was de digitale “handtekening” voor akkoord. Als je tegenwoordig geen smartphone meer hebt en niet het goede programma hebt gedownload ben je nergens meer.