Wedstrijd kalender aangepast.

De winterse omstandigheden van afgelopen weekend leiden tot wijzigingen in de wedstrijdkalender 2022.

Ter Horst Driver verplaatst naar zaterdag 14 mei (was zondag 22 mei)

Clubkampioenschappen Matchplay verplaatst naar weekend 21/22 mei (was 14/15 mei)

Rabbit wedstrijd verplaatst naar zaterdag 28 mei (was zaterdag 21 mei)

Als WeCo hebben wij ons onder meer tot doel gesteld Clubkampioenschappen zo sterk mogelijk bezet te krijgen/hebben en iedereen in de gelegenheid te stellen te strijden in deze eervolle wedstrijden.

Afgelopen weekend zijn sommige competitieteams geïnformeerd over het afgelasten van de 1e competitiewedstrijd ivm de weersomstandigheden/weersvoorspellingen.
Als organiserende club van de competitiewedstrijden zijn we creatief geweest in het oplossen van de koude/winterse omstandigheden door het tijdstip van wedstrijdaanvang te verplaatsen met een uur (later op de dag) en konden de competitiewedstrijd van Heren 1 (36 holes) en Heren 4 (27 holes) wel doorgang vinden.

Het streven van de WeCo is de Wedstrijdkalender in januari/februari van het jaar op hoofdlijnen klaar te hebben. We houden hierbij op de wedstrijdkalender de maand april en de eerste week van mei vrij voor competitie spelende teams. In maart worden de data van de NGF competitie en reserve dag bekend gemaakt. (competitie spelende) Leden stemmen hier hun eigen privé agenda op af om bijvoorbeeld samen een weekend weg te plannen nadat deze data bekend zijn gemaakt. Tot zover de inleiding.

In maart bij de bekendmaking van de competitiedata en reserve data zijn wij als WeCo door een oplettend competitie lid gewezen een mogelijk conflicterende datum in het schema van de NGF competitie en onze wedstrijdkalender (Clubkampioenschappen Matchplay op de 14e/15e mei. Als WeCo hebben we toen de beslissing genomen om daar voorlopig even niets mee te doen en pas actie te willen ondernemen als dit “probleem” zich ook daadwerkelijk voor zou doen. (slechts sporadisch gebruik gemaakt van de reservedag in het verleden tijdens de voorjaarscompetitie). Met de wetenschap van nu hadden we dit toen gelijk moeten delen met jullie en de wedstrijdkalender hierop aan moeten passen. We leren elk jaar weer bij en vertrouwen erop dat we hiermee niet te veel leden in de problemen hebben gebracht en dit ons wordt vergeven. Mea Culpa

Om iedereen (zonder dat men andere competitie verplichtingen heeft) in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan het Club Kampioenschap Matchplay heeft de WeCo daarom het besluit genomen het Club Kampioenschap Matchplay te verplaatsen naar het weekend van 21/22 mei. (stond gepland in het weekend 14/15 mei)

Wij roepen dan ook (moreel appel) met name de competitie spelende leden op gebruik te maken van de gelegenheid deel te nemen aan de Club Kampioenschappen Matchplay zodat er een sterk deelnemersveld ontstaat.

Kunnen wij op jullie medewerking rekenen?