Wedstrijdverslag Echt(e)parenbeker juni 2022

Afgelopen zondag stond de tradionele Echt(e)parenbeker op het programma. Een wedstrijd die altijd goed bezocht wordt. Dit jaar hadden we een andere spelvorm dan de afgelopen jaren. De spelvorm was Greensome strokeplay vlaggenwedstrijd. Allebei afslaan, beste bal kiezen en dan om en om slaan. Elk echtpaar kreeg een aantal slagen mee wat gelijk is aan de par van de baan plus de berekende gezamenlijk handicap.
Met gebruikmaking van dat aantal slagen probeerde elk echtpaar zover mogelijk in de baan te komen (elke hole moest afgemaakt worden door de bal in de hole te putten), totdat de slagen verbruikt waren. Dan plant hij of zij de vlag in de baan. Zij die het verste komen zijn winnaar.
31 echtparen startten onder redelijke weersomstandigheden en onder begeleiding van onze hoofd Marshal Rein van Waveren. Gedurende de ronde hebben we toch een klein buitje over ons heen gekregen. Goed tegen het stof en natuurlijk voor de baan! Vanaf het terras konden de eerste echtparen zien wie de slagen nog niet verbruikt hadden en door gingen op hole 1 en sommige zelf naar hole 2. Spannend, wie komt er het verste?……De eerste vlag werd gesignaleerd naast de green van 16. Op de green van 17 stonden er veel. Heel mooi gezicht al die vlaggetjes op bij elkaar. Ook op hole 18 en de green van 18 stonden de nodige vlaggetjes. Goed teken, alle echtparen hebben gisteren heel goed gespeeld. Rond hun handicap of beter. Top! Goed gespeeld allemaal. Op hole 1 en 2 stonden ook de nodige vlaggetjes, maar het laatste vlaggetje stond op de green van hole 2. Zij zijn gekomen tot de 20 e hole.
Dit waren Pascal en René Dekker, gefeliciteerd met de eerste prijs. Mooie prestatie! De 2 e plaats was voor Ruud en Cobi Koetsier en de 3 e plaats voor Arsenin Rodriguez en Nicollette Witberg. Zij uiteraard ook van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Het was dus al met al een mooie dag!