Wedstrijdverslag IJsemmer 3, 28 januari

0

Op deze mooie, droge en winderige winterdag startten dertig deelnemers om 12.00 uur die pas na 18 holes zouden weten welke holes gingen tellen voor de uitslag. Ook als je goed gespeeld had, was het absoluut niet zeker of je bij de winnaars van de dag zou horen. Zo overkwam het Berend, die met 39 stableford punten totaal binnenkwam, dat hij eindigde op de 10e plaats.

Op hole 2 was de longest, wind in de rug, en daardoor waren de overbrugde afstanden vergelijkbaar met die op een droge warme zomerdag. Na ongeveer anderhalf uur spelen kwam Sophie langsgereden in de Marshalkar en werden we verrast met een lekker hamburgertje, hetgeen door de spelers zeer op prijs gesteld werd. Wij zijn benieuwd wat de catering bij de volgende ijsemmer wedstrijden voor ons in gedachten heeft.

Bij binnenkomst was er enige onduidelijkheid hoe de score moest worden ingevoerd in E-Golf4U, maar al snel was het voor iedereen duidelijk. De holes die niet op het bord stonden kregen 0 slagen.

Zoals bij alle deelnemers bekend, hoort de longest drive op de fairway te landen. Dit is echter lastig te bepalen als het gras overal bijna even kort gemaaid is. De wedstrijdleiding (Jaap), in overleg met een aanwezige greenkeeper (Henni), besloot dat ballen die tussen de bunkers en de rough waren beland niet gehonoreerd zouden worden.

Rob Meijer staat nu op kop in het klassement met 18 wedstrijdpunten, maar er zijn nog 5 wedstrijden te gaan dus er kan nog veel veranderen.

Uitslagen:

  • Neary vanaf rood: Henni Nijmeijer-Schuttevaar
  • Neary vanaf geel: Martin Nijmeijer
  • Longest vanaf rood: Mechel Kemp-ten Doeschate
  • Longest vanaf geel: Albert Poolman

Uitslag:

1e met 21 stableford punten: Henk Zwinderman
2e met 20 stableford punten: Rob Meijer
3e met 17 stableford punten: Ingrid Paalman

Zondag 4 februari de volgende ijsemmer, een 2-stokkenwedstrijd (+putter) over 9 holes.

Wij heten u graag van harte welkom!

Garry Jack verzorgt voorafgaand de wedstrijd deze week de les Teeshot. Aanvang 11.00 uur tot 11.45 uur. Minimaal 2 en maximaal 10 personen. De kosten bedragen € 7,50 per persoon. Vooraf inschrijven via garryjackpga@gmail.com.