Wedstrijdverslag IJsemmer 7, 25 februari 2018

0

Bij een koude oostenwind (maar niet onverdraaglijk koud) en een mooi winterzonnetje werd door 20 leden deelgenomen aan de 7e IJsemmer wedstrijd. De spelvorm was Chapman’s Greensome dus 2 x afslaan en daarna met partners bal verder en daarna de beste bal kiezen.

Bij deze spelvorm verwacht je hoge scores maar door het stuitergedrag op de keiharde baan en de hobbelige wintergreens vielen de scores toch wat tegen.

Winnaars werden Hans Gerritsen en Yfke Abma met 35 stbf, gevolgd door het echtpaar Rümke met 34 stbf. WL’s Piet en en Erna werden ver daarachter derde met 31 stbf.

De loterij die vandaag de Neary vormde (de bal sprong echt alle kanten op) werd bij de dames gewonnen door Hennie Nijmeijer en bij de heren door Piet Brok. De longest drive moest tegen de harde oostenwind in geslagen worden en dat deed dame Heidi Dekker het best en ook Piet Brok bij de heren.

Christian Rümke deed bij deze uitslag goede zaken voor het algemeen klassement waar hij nu 8 punten voor staat op Erna Landkroon. Volgende week is de finale wedstrijd, een 3-bal stableford individueel om de eindstand van de IJsemmer 2018 te bepalen.

De WedstrijdCommissie