Wedstrijdverslag maandbeker 1 en 2 gespeeld op 1 mei

Op zaterdag 1 mei zijn maandbeker 1 en 2 gespeeld op de Koepel. Uiteindelijk verschenen alle deelnemers (twee via een tussenstop bij de Twentsche) op de afslagplaats van hole 1 om door starter Rob Landkroon de baan in gestuurd te worden.

Op de Dag van de Arbeid was er enerzijds sprake van werkgolf: in maandbeker 1 hebben slechts 5 van de 36 deelnemers en in maandbeker 2 maar 6 van de 31 zijn of haar handicap of beter gespeeld. Anderzijds was er sprake van rust, te veel rust. Er moest veel worden gewacht. Verzoek is om aansluiting te hebben en te houden gedurende de hele wedstrijd. Dat komt ieders spel en gemoedsrust ten goede.

In maandbeker 1 hadden we bij twee deelnemers een nieuw fenomeen: een hole in zero. Een werkelijk unieke prestatie van ongekend niveau. Dit moest eigenlijk leiden tot een diskwalificatie. Voor deze keer niet, maar vanaf de volgende strokeplay wedstrijden wel. Maandbeker 1 is een strokeplay wedstrijd en er moet worden uitgeholed, ongeacht het aantal slagen. De netto dubbel bogey geld alleen voor handicapdoeleinden, niet voor het wedstrijdresultaat. Graag na afloop van de wedstrijd de kaart door speler en marker goed te contoleren alvorens de score in te voeren.

Uitslag maandbeker 1:

1. Evert Bosch: 65 slagen
  2. Pim Likkel: 69 slagen
  3. Martijn Maris: 69 slagen
  4. Bertus Botter: 69 slagen
  5. Anno Hart: 70 slagen
  6. Henk ter Avest: 71 slagen

De laagste bruto score was voor Evert Bosch (73) en Marian Koekenberg (85).

Uitslag maandbeker 2:

1. Arjen Snijder: 46 punten
  2. Hans Bakker: 38 punten
  3. Manna Wessel: 38 punten
  4. Annie Harink-Stoolhuis: 38 punten
  5. Gretha Harbers: 36 punten
  6. Roos Neuteboom-de Lange: 36 punten

De deelnemers die geëindigd zijn op de plaatsen 1 t/m 3 kunnen bij het secretariaat de gewonnen cadeaubon ophalen.

De volgende maandbekers worden gespeeld op zaterdag 5 juni (op de Koepel). Tot die dag kunnen Evert Bosch en Arjen Snijder gebruik maken van ‘hun’ parkeerplaats. Geef je op tijd op, want vol is vol (rijd je met iemand samen dat graag aangeven onder vermelding van lidcode).

De WeCo