ECHT(E)PAREN WEDSTRIJD

Voor deze wedstrijd hadden zich op zondag 16 mei  30 echt(e)paren ingeschreven.

De weersvoorspellingen waren niet al te best. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat er 4 echtparen zonder berichtgeving niet kwamen opdagen voor de wedstrijd.

Dit hoort uiteraard niet en hierbij nogmaals de oproep om je af te melden als je niet kunt of wilt komen. Dan kunnen we de indeling op tijd aanpassen en de baan weer vrij geven voor onze leden voor vrije inschrijving.

Gelukkig bleven er nog 26 echtparen over voor de titel Echtpaar van het jaar 2021. Tevens een bordwedstrijd, ofwel vermelding op een bord in het clubhuis.

We speelden de spelvorm Stableford Chapman Greensome

(ik hoor u denken: Stableford bestaat toch niet meer?)

De NGF geeft de volgende uitleg:

Wordt mijn handicap in de toekomst dus niet meer op basis van Stablefordpunten berekend? Blijft Stableford wel bestaan als spelvorm?

De waarden die opgeslagen worden in de database om een WHS-handicap mee uit te rekenen zullen geen Stablefordpunten meer zijn, maar een soort bruto score over een standaard baan. Stableford blijft bestaan als spelvorm en Stablefordpunten kunnen met kennis van de baan en handicap omgerekend worden naar die “bruto score” die opgeslagen wordt.

Het Echt(e)paar van 2021 is geworden:

Toos en Hans Geurtse met 29 stf.p.

2e  Annie en Johan Harink  29 stf.p.

3e  Ank en Hans Nieuwenhuis. 29 stf.p.

(egolf4u berekend d.m.v. matching cards wie de laatste 9 holes het beste heeft gespeeld, zie uitslag egolf4u).

Voor het eerst dit jaar waren er weer Neary’s en een Longest . Deze werden gewonnen door:

Hole 9 :                                                                   Hole 18:

Dame: Jette van Loon                                        Dame: Cora Mossel

Heer:   Danny van Loon                                    Heer: Rob Meier.

Longest:

Dame: Mechel Kemp       Heer: Erwin Muskee.

De prijswinnaars nogmaals gefeliciteerd. Zij zijn inmiddels ingelicht over de op te halen prijzen.

Het was zeker geen makkelijke opgave dit jaar met betrekking tot het weer.  Regen, hagel, zon en wolken.   Jas aan, jas uit, paraplu op, paraplu in de tas.

Handschoen nat, schoenen nat etc.   Hierdoor waren er waarschijnlijk ook een aantal teams die de finish niet hebben gehaald.

Echter de sfeer was goed in de teams en na afloop kon er nog even corona proof worden nagepraat.

De suggestie is om deze wedstrijd volgend jaar op Mallorca te houden.  De animo voor deelname is groot !

Op naar de volgende wedstrijd. Hopelijk  met een terras en clubhuis dat open is zodat dit de  gezelligheid nog meer ten goede komt.

Deelnemers nogmaals bedankt voor jullie inschrijving en hopelijk tot de volgende wedstrijd

De weco