Speelmogelijkheden rondom wedstrijden

ALGEMEEN:

Er zijn vaak mogelijkheden om te spelen, óók terwijl er een wedstrijd is.
Informatie daarover vindt u op de website onder ‘baanbezetting’, in E-Golf4U (bij wedstrijden van de groepen en van de WeCo) en u kunt eventueel contact opnemen met het secretariaat.
Tijdens een wedstrijd is het in ieder geval zo, dat u wordt geacht de dienstdoende marshal en/of wedstrijdleiding te vragen waar u kunt starten, vóórdat u gaat spelen.

Er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd op De Koepel, zoals:

• De wedstrijden in het kader van de NGF (competitie)
  • De wedstrijden van de Wedstrijdcommissie
  • Verhuur
    De baan kan verhuurd zijn aan derden (bedrijven, organisaties, greenfees), waardoor de baan of tee 1 soms gesloten kan zijn voor een dagdeel.

Tijdens deze wedstrijden:

Bij wedstrijden die starten vanaf hole 1 wordt de 1e tee een half uur voor aanvang van de wedstrijd gesloten. Deze blijft gesloten tot een kwartier nadat de laatste flight is vertrokken. Eventueel wordt nog een zogenaamde bufferflight ingevoegd.

Bij een matig deelnemersveld is hole 10 op dat moment geopend. Deze wordt ongeveer een kwartier voor doorkomst van flight 1 gesloten.

Bij een shotgun wedstrijd wordt in principe gestart van hole 1 t/m 9, maar als het aantal deelnemers erg groot is, kan de commissie (in overleg met de dienstdoende marshal) besluiten meer holes te gebruiken.

Alle spelers die niet deelnemen aan de wedstrijd, dienen 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd de baan te verlaten. Niet-deelnemers kunnen bij de dienstdoende marshal of bij de wedstrijdleiding informeren naar de speelmogelijkheden.

Wedstrijddeelnemers hebben standing, wat inhoudt dat zij voorrang hebben bij de afslag en bij doorkomst op hole 1 en 10.

Hoelang duurt een wedstrijd?
De duur van een wedstrijd is afhankelijk van onder andere: de grootte van het deelnemersveld; de wedstrijdvorm; de vorm van de dag van spelers; de vaardigheid van de spelers; de conditie van de baan; de weersomstandigheden. Een richtsnoer is dat een 2-bal 3,5 uur, een 3-bal 4 uur en een 4-bal 4,5 uur duurt. Tel daar de sluitingstijden van de tees bij op, en u heeft een aardige inschatting wanneer de baan weer geheel vrij is.

Groepen

Naast de bovenstaande wedstrijden zijn er door de week een aantal vaste groepen die gebruik maken van de baan:

• Damesdag
    Dinsdag 09:30 uur, shotgun op hole 1-18-17- etc. Meestal is hole 1 rond 11:00 uur vrij.
  • De Toppers
    Dinsdag 17.00 uur vanaf mei t/m augustus, in april en september 16:30 uur. Shotgun 1e negen.
  • Eggs
    Woensdag 09.00 uur vanaf april t/m oktober. Shotgun, hole 1 is rond 13:00 vrij.
    Woensdag 09.30 uur vanaf november t/m maart. Hole 1 is rond 13:30 vrij.
  • Koepelaars
    Woensdag 17.00 uur vanaf mei t/m augustus, in april en september 16:30 uur.Shotgun 1e
  • D’Hooghe Heeren
    Vrijdag 16.30 uur vanaf april t/m september. Shotgun 1e
  • Rabbits
    Zaterdag 15.00 uur, 1 x per maand, 9 holes wedstrijd, afwisselend op 1e negen en 2e

Standing voor deze groepen:

Deze groepen hebben Standing op de afslagplaats, vanaf de starttijd tot 10 minuten daarna. Spelers die niet bij de groep horen mogen ritsen op hole 1, als zich daar geen flight bevindt én als op hole 18 de achterliggende flight nog niet heeft afgeslagen. De flights hoeven op hole 1 dus niet te ritsen als ze aansluiting hebben met de flight voor hen.

Door de baan dienen flights zich aan dezelfde etiquetteregels te houden net als alle andere spelers. Dus doorlaten bij het zoeken naar de bal en doorlaten als er een hole vrij is en de aansluitende flight sneller is.

Naast de genoemde wedstrijden, wordt de competitie Matchplay During the Season (MDS) gedurende het hele seizoen gespeeld.

De flights zijn herkenbaar aan de vlag die zij bij zich hebben. U wordt geacht deze flight door te laten zodra dat mogelijk is.